Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook Drenthe presenteert nieuw provinciebestuur: zon op daken, water en stortplaatsen
foto: Provincie Drenthe

Ook Drenthe presenteert nieuw provinciebestuur: zon op daken, water en stortplaatsen

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe heeft zijn coalitieakkoord gepresenteerd. Het nieuwe provinciebestuur zet in op zonnepanelen op daken, water en stortplaatsen.

Eerder deze week presenteerde Groningen als eerste provincie een nieuw bestuur dat onder meer de aanleg van zonneparken in de veenoxidatiegebieden wil onderzoeken.

Onder de noemer ‘Drenthe, mooi voor elkaar!’ presenteerden PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en ChristenUnie het resultaat van hun onderhandelingen. Beoogd gedeputeerden voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten zijn Cees Bijl (PvdA), Henk Brink (VVD), Henk Jumelet (CDA), Hans Kuipers (GroenLinks) en Tjisse Stelpstra (ChristenUnie).

In het coalitieakkoord is de volgende passage over zonne-energie opgenomen: ‘Op basis van de Omgevingsvisie steunen we gebiedsinitiatieven voor zonne- en windenergie. We zetten in op maximale benutting van zonnepanelen op daken en stimuleren dit. Waar mogelijk en landschappelijk inpasbaar, kijken we naar slimme functiecombinaties, bijvoorbeeld zonnepanelen op industrieterreinen, stortplaatsen of in een waterbergingsgebied.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Ontwikkelaar Zon

kWh People zoekt een Senior Ontwikkelaar Zon
Fulltime • Randstad
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!