Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Profloating bouwt drijvende melkfles van zonnepanelen
foto: Profloating

Profloating bouwt drijvende melkfles van zonnepanelen

Profloating heeft de aanleg voltooid van een zonnepanelensysteem in de vorm van een melkfles. Het pv-systeem is gebouwd in de haven van Rotterdam.

Profloating realiseerde het project in samenwerking met Floating Farm, een melkveebedrijf op het water in de stad. De Rotterdamse haven wordt hiermee een wetenschappelijke onderzoekslocatie die ook toegankelijk is voor geïnteresseerden. Het melkflesproject is het eerste werkende floating solar project dat in een haven met open zeeverbinding is gerealiseerd. Dit is technisch mogelijk door een eb-vloedankersysteem en drijvers die ook voor zout water geschikt zijn. Het systeem is Dutch Engineered en zal volgens Profloating binnenkort ook Dutch Made zijn.

De empirische gegevens die voortvloeien uit de exploitatie deelt Profloating met potentieel belanghebbenden zoals klanten, prospects, banken, verzekeringsmaatschappijen en overheden.

Bekijk hieronder een video van het project.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
AliusEnergy zoekt:

Werkvoorbereider elektro

AliusEnergy zoekt een werkvoorbereider elektro
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!