Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
New Sources Energy wil aandeelhouder worden in NaGa Solar
foto: NaGa

New Sources Energy wil aandeelhouder worden in NaGa Solar

New Sources Energy heeft bekendgemaakt verkennende gesprekken te voeren met NaGa Solar Holding (NaGA) over een deelname in NaGa, een ontwikkelaar in verschillende grootschalige projecten in de zonne-energiesector.

NaGa ontwikkelt zonneparken van begin tot eind in binnen-en buitenland en leverde recentelijk onder meer het grootste zonnepark van Limburg op bij industriepark Chemelot in Geleen. Naast grondgebonden projecten levert NaGA oplossingen voor daken, parkeervoorzieningen en floating toepassingen.

De deelname in NaGa past binnen de strategie van NSE om te investeren in activiteiten die in het verlengde liggen van de huidige kernactiviteiten, namelijk het ontwikkelen, exploiteren en investeren in projecten gericht op duurzame-energieopwekking.

Indien tussen partijen overeenstemming wordt bereikt, zal een due diligence worden uitgevoerd; bij positieve afronding hiervan wordt deze transactie ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering van aandeelhouders. De verwachting is dat het gehele traject circa 6 maanden in beslag zal nemen.

Er kan geen zekerheid worden gegeven dat de gesprekken zullen leiden tot een transactie. Verdere mededelingen zullen worden gedaan indien en wanneer daar aanleiding toe is.

New Source Energy kwam enkele jaren geleden in opspraak toen de FIOD de 51-jarige eigenaar Frans W. van New Sources Energy uit Barchem aanhield. Dit in verband met een onderzoek naar beleggingsfraude met zonnepanelen en zonneparken. Sinds vorig jaar mag er echter weer gehandeld worden in aandelen van New Sources Energy en er zijn nieuwe bestuurders aangesteld.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Vattenfall zoekt:

Development Manager Rooftop Solar NL

Vattenfall zoekt een Development Manager Rooftop Solar NL
Fulltime • Amsterdam
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!