Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meewind wordt investeerder in ruim 1,5 miljoen zonnepanelen van Sunrock op distributiecentra
foto: Sunrock

Meewind wordt investeerder in ruim 1,5 miljoen zonnepanelen van Sunrock op distributiecentra

Sunrock en duurzaam beleggingsfonds Meewind willen alle grote daken in Nederland voorzien van zonnepanelen en gaan samen meer dan 1,5 miljoen zonnepanelen op distributiecentra leggen.

Momenteel heeft Sunrock meer dan 600 megawattpiek aan zonnestroomprojecten in ontwikkeling, hetgeen neerkomt op 280 grootschalige zonnepaneelsystemen (red. zie ook het artikel ‘In de komende 5 jaar naar 1 gigawatt aan dakgebonden zon-pv’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine).

‘Door de groei van online winkelen en daarmee het versturen van pakketten, verschijnen er door het hele land steeds meer grote distributiecentra. Deze centra hebben grote platte daken die zeer geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen’, aldus Sunrock. Door de samenwerking tussen Sunrock en Meewind kunnen deze centra volgens de partijen versneld voorzien worden van hun eigen groenestroomvoorziening.

‘De komende 3 jaar bouwen wij voor 600 megawattpiek aan projecten, dat zijn zo’n 1,5 miljoen zonnepanelen. We zien in Meewind een sterke partner die ons kan helpen bij het realiseren van onze doelstellingen’, aldus Johannes Duijzer, chief executive officer van Sunrock.

Meewind beheert 4 fondsen met een belegd vermogen van ruim 200 miljoen euro in ruim 40 projecten. Particulieren kunnen mee-investeren in de fondsen van Meewind, inmiddels zijn er ruim 10.000 particuliere beleggers aangesloten bij Meewind. De realisatie van het eerste dak uit de samenwerking tussen Sunrock en Meewind staat voor mei 2019 gepland.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
NPG zoekt:

(Junior) ontwikkelaar zon

NPG zoekt een (Junior) ontwikkelaar zon, regio Nederland
Fulltime • Regio Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!