Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sunrock: ‘In de komende 5 jaar naar 1 gigawattpiek aan dakgebonden zon-pv’
foto: Sunrock

Sunrock: ‘In de komende 5 jaar naar 1 gigawattpiek aan dakgebonden zon-pv’

‘We willen zo groot mogelijk worden. 1 gigawattpiek aan zonnepanelen is een mooie stip op de horizon. Als we die binnen nu en 5 jaar bereiken, zijn we tevreden.’ Aan het woord is Johannes Duijzer van Sunrock.

280 megawattpiek zonnepanelen. Het is het volume aan beschikkingen dat Sunrock toegekend heeft gekregen in de najaarsronde 2018 van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Het positioneert Sunrock direct in de top 5 van Nederlands grootste zonne-energiebedrijven. De redactie van Solar Magazine spreekt in de maart 2019-editie met oprichter en directeur Johannes Duijzer over de impact voor zijn bedrijf, de uitdagingen die er zijn bij de realisatie van de meer dan 100 pv-projecten en de toekomst van een subsidievrije zonne-energiemarkt.

Een van de eyecatchers binnen het portfolio van Sunrock is Coolblue. Het dak van het distributiecentrum in Tilburg is 88.000 vierkante meter groot en produceert genoeg zonnestroom voor het magazijn, maar ook voor de winkels, het hoofdkantoor en zelfs de fietsen van CoolblueFietst. Duijzer: ‘De laatste van de 19.308 zonnepanelen, met een totaalvermogen van 5,5  megawattpiek, zijn in februari gelegd en de productie van zonnestroom start eind deze maand.’

Lees hier het volledige artikel ‘In de komende 5 jaar naar 1 gigawattpiek aan dakgebonden zon-pv’ in de maart 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Veiligheidscoördinator

Zonnepanelen op het dak zoekt een Veiligheidscoördinator.
Fulltime • Barneveld
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Management assistent

Zonnepanelen op het dak zoekt een management assistent
Fulltime • Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!