Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen gaat micronet ontwikkelen voor zonnepark Zuyderzon in Almere
foto: Zuyderzon Almere

Alfen gaat micronet ontwikkelen voor zonnepark Zuyderzon in Almere

Alfen is door PFALZSOLAR uitgekozen voor de ontwikkeling, productie, installatie, aansluiting en inwerkingstelling van een micronet en de ontsluiting met het elektriciteitsnet voor zonnepark Zuyderzon in Almere.

Alfen zal daarvoor onder andere 9 speciale 800-volt pv-transformatorstations voor zonne-energie leveren. Zuyderzon Almere – dat een vermogen kent van 35 megawattpiek – beslaat een oppervlak van ongeveer 25 hectare. Het park is daarmee bijna net zo groot als 50 voetbalvelden en zal jaarlijks 30 miljoen kilowattuur zonnestroom gaan produceren.

Het project levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Almere om in 2022 klimaatneutraal te worden. Het is eerder al toegekend aan Zuyderzon, een combinatie van HVC en Sunwatt.

PFALZSOLAR is geselecteerd als de bouwer van het zonnepark. Dit bedrijf werd in 2003 opgericht en maakt deel uit van de Duitse energieleverancier Pfalzwerke Group. Zij leggen bij al hun activiteiten de focus op het opwekken van zonne-energie en hebben door de jaren heen expertise verzameld in het plannen, bouwen en beheren van pv-systemen. De bouw van het zonnepark zal volgens PFALZSOLAR 4 maanden gaan duren. ‘Dit project is in menig opzicht speciaal voor ons’, zegt Lars Josten, managing director bij PFALZSOLAR. ‘Het is niet alleen ons grootste project tot nu toe, maar ook een mijlpaal in onze samenwerking met HVC; een partner wiens inzet voor hernieuwbare energie ongeëvenaard is voor ons.’

In de laatste paar maanden heeft PFALZSOLAR reeds 3 zonneparken met een totale capaciteit van 9 megawattpiek op gebruikte stortplaatsen in opdracht van HVC gebouwd. PFALZSOLAR kiest in Almere nu voor een oost-westopstelling om optimaal gebruik te maken van het potentieel.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Key accountmanager commercial PV & Storage

SMA Benelux zoekt een Key accountmanager commercial PV & Storage
Fulltime • Mechelen
AliusEnergy zoekt:

Logistiek medewerker

AliusEnergy zoekt een logistiek medewerker.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!