Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Financial closure voor zonnepark Zuyderzon Almere van 34 megawattpiek
foto: Zuyderzon Almere

Financial closure voor zonnepark Zuyderzon Almere van 34 megawattpiek

Zuyderzon Almere heeft financial closure bereikt voor de aanleg van een zonnepark van 34 megawattpiek in Almere. Daarmee kan de bouw van het project binnenkort van start.

De gemeente Almere en Zuyderzon Almere realiseren het zonnepark op bedrijventerrein De Vaart 4. Zuyderzon Almere is een combinatie van HVC en Sunwatt. Het zonneveld zal de naam Zuyderzon Almere dragen en behoorde in de voorjaarsronde van 2018 tot de 10 grootste projecten die SDE+-subsidie toegezegd kregen.

Zonneveld Zuyderzon wordt aangelegd tussen de Grote Vaartweg, Pontonweg en Vlonderweg. Het gaat om een gebied van ongeveer 25 hectare.

Zuyderzon Almere pacht de grond van de gemeente en realiseert de pv-installatie. De gemeente heeft in een openbare aanbesteding hun plan als best beoordeeld. Belangrijk vindt de gemeente dat via de energiecoöperatie De Groene Reus alle Almeerders de mogelijkheid krijgen om financieel te participeren in het project en de zonnestroom af te nemen. Eind 2019 moet het park de eerste zonnestroom leveren.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Sales Manager C&I

SolarEdge is searching for a Sales Manager C&I
Fulltime • Nederland
Wocozon zoekt:

Klantenservice medewerk(st)er

Wocozon zoekt een klantenservice medewerk(st)er.
32-40 uur • Utrecht - De Meern
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!