Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hanergy voorziet eerste Nederlandse woning van zonnedakpannen Hantile
foto: Hanergy

Hanergy voorziet eerste Nederlandse woning van zonnedakpannen Hantile

Zonne-energiefabrikant Hanergy heeft in Nederland voor het eerst 2 woningen uitgerust met zijn zonnedakpan Hantile. De zonnedakpannen van de Chinese fabrikant zijn uitgerust met dunne-filmzonnecellen.

De huizen met de Hantiles staan in Groningen en zijn gerealiseerd in samenwerking met Van Wijnen Gorredijk. Er zijn 46 exemplaren van het building integrated pv (bipv-)product toegepast op de daken van 2 woningen. Het totale vermogen van de 2 pv-systemen is 12,5 kilowattpiek. Jaarlijks zullen de zonnedakpannen 9.800 kilowattuur zonnestroom gaan genereren.

De Hantile is gebaseerd op dunne-filmzonnecellen van MiaSolé. Dit bedrijf werd enkele jaren geleden overgenomen door Hanergy en de cigs-technologie van de Amerikaanse onderneming die werd opgericht in 2001 vormt de basis van Hantile.

Li Ming, chief executive officer van Hanergy, over het project: ‘We zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van ons eerste Hantile-project in Nederland en we verheugen ons op het werken aan meer projecten met Van Wijnen Gorredijk.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

ProfiNRG zoekt een werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)
Fulltime • Utrecht
Unisun Energy zoekt:

Business / Project Development Manager

Unisun Energy zoekt een Business / Project Development Manager
Fulltime • Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!