Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Reorganisatie PowerField: Symen Jellema vertrekt, Henk Bleker nieuwe algemeen directeur
foto: Rijksoverheid

Reorganisatie PowerField: Symen Jellema vertrekt, Henk Bleker nieuwe algemeen directeur

PowerField voert een reorganisatie door. Symen Jellema vertrekt als directeur en Henk Bleker wordt de nieuwe algemeen directeur. De reorganisatie wordt volgens het bedrijf uitgevoerd in verband met sterke groei.

Henk Bleker (red. die al lid was van de raad van advies die geleid werd door Harm Post) besloot afgelopen oktober aan te blijven na de afronding van een onafhankelijk onderzoek naar de handelswijze van PowerField bij grondtransacties. Het NRC Handelsblad maakte in mei 2018 namelijk via een uitgebreide reportage melding van omstreden grondhandel door Powerfield. De kwestie leidde tot Kamervragen en een reactie van minister Wiebes.

Bleker heeft nu besloten de functie van algemeen directeur te aanvaarden. De raad van advies wordt daarbij volgens het bedrijf omgevormd tot 'een orgaan met echte toezicht- en controlebevoegdheden'. Verder gaat PowerField verhuizen van Dokkum naar Groningen en komt er een nieuw zelfstandig fonds voor de ontwikkeling en realisatie van zonneparken. Door een structuurwijziging wordt bovendien een deel van de medewerkers aandeelhouder in het bedrijf. De aandelen van de medewerkers en van een van de oprichters - Jean-Louis Bertholet - worden ondergebracht in een Stichting Administratiekantoor. Deze stichting krijgt een onafhankelijk voorzitter. 

​PowerField heeft de afgelopen jaren ruim 500 megawattpiek aan zonneparken ontwikkeld in Nederland. Op 2 grote locaties, goed voor in totaal ruim 200 megawatt, zijn de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de feitelijke bouw van de zonneparken gaande. Het gaat om zonnepark Midden-Groningen van 103 megawattpiek dat overgedragen is aan Chint Solar / Astronergy en zonnepark Vlagtwedde van 110 megawattpiek dat overgedragen wordt aan Solarcentury.
Op nog eens 6 locaties, tezamen goed voor 200 megawattpiek, zullen de werkzaamheden voor de bouw later dit jaar aanvangen. Ruim 20 locaties, gezamenlijk goed voor een vermogen van ruim 350 megawattpiek en verspreid over heel Nederland, zijn nog in de ontwikkelingsfase. Naar verwachting zal de bouw van deze projecten in 2020 aanvangen. Het gaat daarbij onder meer om een zonnepark van 80 megawattpiek in Stadskanaal.

(update, originele bericht 5 maart 2019)

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur zonnepanelen

Zonmaat zoekt een monteur zonnepanelen omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!