Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duizenden zonnepanelen op rioolwaterzuiveringen waterschap
foto: Pixabay

Duizenden zonnepanelen op rioolwaterzuiveringen waterschap

Op de terreinen en bedrijfsgebouwen van 8 rioolwaterzuiveringen gaat Waterschap Drents Overijsselse Delta zonnepanelen plaatsen. In 2021 wil het waterschap 40.000 zonnepanelen exploiteren.

De hiermee opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi) voor een groot deel op ‘eigen zonnekracht’ te laten draaien. De eerste 8 locaties zijn de rwzi’s in Meppel, Smilde, Beilen, Vollenhove, Genemuiden, Kampen, Hessenpoort (Zwolle) en Spoolde (Zwolle).

Het waterschapsbestuur heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van 3,8 miljoen euro. De terugverdientijd van de zonnepanelen ligt naar verwachting tussen de 10 en 13 jaar.  De plaatsing van de zonnepanelen wordt verwacht vanaf het derde kwartaal in 2019. De 8 locaties waarmee wordt gestart, kunnen in totaal circa 3,75 miljoen kilowattuur groene elektriciteit opwekken. Dit draagt voor ongeveer 14 procent bij aan de ambitie van het waterschap om in 2025 energieneutraal te zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
AliusEnergy zoekt:

Parttime sales support medewerk(st)er

AliusEnergy zoekt een parttime Sales support medewerk(st)er.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!