Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Univé helpt agrariërs met financiering van verwijdering asbest en plaatsing zonnepanelen op 15.000 gebouwen
foto: Univé

Univé helpt agrariërs met financiering van verwijdering asbest en plaatsing zonnepanelen op 15.000 gebouwen

Univé gaat agrariërs helpen bij de financiering van de verwijdering van asbest en de plaatsing van zonnepanelen. De verzekeringscoöperatie slaat hiertoe de handen ineen met ENGIE.

Het eerste dak met zonnepanelen is in Groenlo opgeleverd en biedt genoeg stroom voor ongeveer 80 huishoudens. Univé is een coöperatieve verzekeraar die werkt als vereniging zonder winstoogmerk. Klanten van Univé, zoals veel agrariërs, zijn in de meeste gevallen ook lid van de vereniging. Een deel van deze agrarische klanten moet uiterlijk in 2024 het asbest van hun daken verwijderen.

Om hen het helpen, heeft Univé een nieuwe energie-coöperatie opgericht, in lijn met het uitgangspunt dat leden elkaar helpen. De agrarische ondernemer voldoet zodoende aan de vereiste asbestnormen en Univé-leden uit de regio profiteren van de opgewekte zonnestroom. 

Bé Reinders, directeur Univé Oost: ‘We onderzoeken in deze beginfase onder andere of voldoende leden in de omgeving van Groenlo groene, herleidbare stroom uit hun regio in huis willen halen. We hebben uitgerekend dat op zo’n 15.000 zakelijke bedrijfsgebouwen die wij verzekeren nog asbest ligt. Zodra de pilot in Groenlo is geslaagd, willen we dit zo snel mogelijk uitbreiden naar andere asbestdaken in Nederland.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Sales Binnendienst

Zonnefabriek zoekt een Medewerker Sales Binnendienst
20 uur per week • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!