Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld
foto: SunPower

SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld

SunPower is in Amerika in de voormalige fabriek van SolarWorld gestart met het produceren van zonnepanelen. Het bedrijf produceert er zonnepanelen uit de P19-serie.

SunPower is sinds vorig jaar voor 100 procent aandeelhouder van SolarWorld Americas. Daarmee werd het eigenaar van de zonnepanelenfabriek van SolarWorld in Hillsboro in de Amerikaanse staat Oregon. SunPower kondigde destijds direct aan voornemens te zijn om nieuw kapitaal in de fabriek te investeren en zijn hoog-efficiënte P-serie zonnepanelen er te gaan produceren.

Slechts 4 maanden na afronding van de transactie – te weten oktober jongstleden – is SunPower in de fabriek dus met produceren gestart. In de fabriek zijn per direct zo’n 200 medewerkers actief.

Tom Werner, chief executive officer van SunPower, is in zijn nopjes: ‘We vieren de herleving van de Amerikaanse zonnepanelenindustrie. We kijken ernaar uit om aan de sterke Amerikaanse vraag vanuit de commerciële markt te voldoen.’

Volgens SunPower zullen de zonnepanelen onder meer geleverd worden aan enkele hoog genoteerde Fortune 500-bedrijven. Onderstaande video toont beelden van de productiestart in de fabriek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Zelfstroom zoekt:

Senior Content Marketeer

Zelfstroom zoekt een Senior Content Marketeer
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!