Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld
foto: SunPower

SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld

SunPower is in Amerika in de voormalige fabriek van SolarWorld gestart met het produceren van zonnepanelen. Het bedrijf produceert er zonnepanelen uit de P19-serie.

SunPower is sinds vorig jaar voor 100 procent aandeelhouder van SolarWorld Americas. Daarmee werd het eigenaar van de zonnepanelenfabriek van SolarWorld in Hillsboro in de Amerikaanse staat Oregon. SunPower kondigde destijds direct aan voornemens te zijn om nieuw kapitaal in de fabriek te investeren en zijn hoog-efficiënte P-serie zonnepanelen er te gaan produceren.

Slechts 4 maanden na afronding van de transactie – te weten oktober jongstleden – is SunPower in de fabriek dus met produceren gestart. In de fabriek zijn per direct zo’n 200 medewerkers actief.

Tom Werner, chief executive officer van SunPower, is in zijn nopjes: ‘We vieren de herleving van de Amerikaanse zonnepanelenindustrie. We kijken ernaar uit om aan de sterke Amerikaanse vraag vanuit de commerciële markt te voldoen.’

Volgens SunPower zullen de zonnepanelen onder meer geleverd worden aan enkele hoog genoteerde Fortune 500-bedrijven. Onderstaande video toont beelden van de productiestart in de fabriek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Vestigingsleider

Fulltime (40 uur) - Omgeving Rotterdam
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!