Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld
foto: SunPower

SunPower start productie in Amerikaanse fabriek SolarWorld

SunPower is in Amerika in de voormalige fabriek van SolarWorld gestart met het produceren van zonnepanelen. Het bedrijf produceert er zonnepanelen uit de P19-serie.

SunPower is sinds vorig jaar voor 100 procent aandeelhouder van SolarWorld Americas. Daarmee werd het eigenaar van de zonnepanelenfabriek van SolarWorld in Hillsboro in de Amerikaanse staat Oregon. SunPower kondigde destijds direct aan voornemens te zijn om nieuw kapitaal in de fabriek te investeren en zijn hoog-efficiënte P-serie zonnepanelen er te gaan produceren.

Slechts 4 maanden na afronding van de transactie – te weten oktober jongstleden – is SunPower in de fabriek dus met produceren gestart. In de fabriek zijn per direct zo’n 200 medewerkers actief.

Tom Werner, chief executive officer van SunPower, is in zijn nopjes: ‘We vieren de herleving van de Amerikaanse zonnepanelenindustrie. We kijken ernaar uit om aan de sterke Amerikaanse vraag vanuit de commerciële markt te voldoen.’

Volgens SunPower zullen de zonnepanelen onder meer geleverd worden aan enkele hoog genoteerde Fortune 500-bedrijven. Onderstaande video toont beelden van de productiestart in de fabriek.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Logistiek

Libra Energy zoekt een Stagiair Logistiek
Fulltime • Uitgeest
ECONNETIC zoekt:

Senior Consultant Windenergie

ECONNETIC zoekt een Senior Consultant Windenergie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!