Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Brabantse Delta wil 2.500 zonnepanelen op rioolwaterzuivering Breda
foto: Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta wil 2.500 zonnepanelen op rioolwaterzuivering Breda

Het Waterschap Brabantse Delta wil ruim 2.500 zonnepanelen laten plaatsen op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) van Breda. Hiertoe is een intentieovereenkomst ondertekend.

De Bredase Energie Coöperatie BRES onderzoekt de haalbaarheid voor de aanleg van de zonneweide op de rwzi Nieuwveer. Het onderzoek duurt ongeveer 3 maanden en wordt uitgevoerd door Stichting Zonnebank. Deze stichting is bekend als speler bij het realiseren van zonne-energieprojecten op grotere terreinen en daken in Breda. Voor de kosten van het onderzoek stelt Stichting Support Ons 2050 50.000 euro ter beschikking. Deze stichting ondersteunt projecten bij het uitwerken van een goede businesscase. Het gaat hierbij om projecten die bijdragen aan de energietransitie in de regio West-Brabant.

Het gebruik van zonne-energie past eveneens in de ambitie van het waterschap om, in lijn met landelijke afspraken door de waterschappen, in 2025 energieneutraal te zijn. De waterschappen stellen als onderdeel hiervan hun eigendommen beschikbaar voor derden om duurzame energie op te wekken. Voorbeelden zijn rioolwaterzuiveringen en gemalen. Zo wordt op de rwzi Bath door een particuliere initiatiefnemer al een zonneweide aangelegd. De komende jaren breidt het waterschap zelf het aantal zonnepanelen op waterschapsgebouwen uit. Onder andere op de loodsen Heijningen en Raamsdonksveer liggen al zonnepanelen die deze loodsen voorzien van elektriciteit.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

GPC Europe zoekt een Sales Representative Solar en Storage Solutions
Fulltime • Tielt
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!