Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Geen belemmeringen voor stimulering zonne-energie uit dakpannen’
foto: rijksoverheid

‘Geen belemmeringen voor stimulering zonne-energie uit dakpannen’

Er zijn minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat geen belemmeringen bekend bij de stimulering van dakpannen met zonnecellen. Dit laat Wiebes weten naar aanleiding van Kamervragen.

De Kamerleden William Moorlag (PvdA) en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) stelden begin januari Kamervragen over subsidie voor dakpannen met zonnecellen.

Naast het terugvragen van btw bestaan er volgens de minister verschillende regelingen om innovaties en de toepassing van zonne-energie te stimuleren. De meest relevante regelingen zijn volgens hem die van de Topsector Energie, de regeling Hernieuwbare Energie (HER), de regeling Experimenten Elektriciteitswet en de regeling Demonstratie Energie-Innovaties (DEI). Daarnaast zijn er – niet specifiek voor hernieuwbare energie - generieke regelingen voor innovatie. Al deze stimuleringsmaatregelen gelden volgens Wiebes ook voor dakpannen met zonnecellen.

Ten slotte geeft de minister in zijn Kamerbrief aan dat ‘voor zover hij weet er geen belemmeringen zijn voor de stimulering van zonne-energie uit dakpannen in de verschillende stimuleringsmaatregelen.’

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt! zoekt:

Initiatiefnemer Duurzame Zorginstellingen

Slim Opgewekt! zoekt een initiatiefnemer Duurzame Zorginstellingen
Pon Power zoekt:

Projectmanager CAT Solar

Pon Power zoekt een projectmanager CAT Solar
Fulltime • Almere
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!