Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Geen belemmeringen voor stimulering zonne-energie uit dakpannen’
foto: rijksoverheid

‘Geen belemmeringen voor stimulering zonne-energie uit dakpannen’

Er zijn minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat geen belemmeringen bekend bij de stimulering van dakpannen met zonnecellen. Dit laat Wiebes weten naar aanleiding van Kamervragen.

De Kamerleden William Moorlag (PvdA) en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) stelden begin januari Kamervragen over subsidie voor dakpannen met zonnecellen.

Naast het terugvragen van btw bestaan er volgens de minister verschillende regelingen om innovaties en de toepassing van zonne-energie te stimuleren. De meest relevante regelingen zijn volgens hem die van de Topsector Energie, de regeling Hernieuwbare Energie (HER), de regeling Experimenten Elektriciteitswet en de regeling Demonstratie Energie-Innovaties (DEI). Daarnaast zijn er – niet specifiek voor hernieuwbare energie - generieke regelingen voor innovatie. Al deze stimuleringsmaatregelen gelden volgens Wiebes ook voor dakpannen met zonnecellen.

Ten slotte geeft de minister in zijn Kamerbrief aan dat ‘voor zover hij weet er geen belemmeringen zijn voor de stimulering van zonne-energie uit dakpannen in de verschillende stimuleringsmaatregelen.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!