Solar Magazine - ‘Nederlands’ SolarNow ontvangt in Oeganda investering van 9 miljoen dollar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Nederlands’ SolarNow ontvangt in Oeganda investering van 9 miljoen dollar
foto: SolarNow

‘Nederlands’ SolarNow ontvangt in Oeganda investering van 9 miljoen dollar

Off-grid zonne-energiebedrijf SolarNow kondigt een investering van 9 miljoen Amerikaanse dollar aan (red. ongeveer 8 miljoen euro) aan door Oikocredit, SunFunder en responsAbility.

Voor SolarNow, al langer partner van Oikocredit, is het de grootste investering ooit. Met de investering kan het Oegandese duurzame-energiebedrijf onder meer 17.500 nieuwe off-grid zonnepanelen ontwikkelen. In 2017 wist het door de Nederlander Willem Nolen geleide bedrijf ook al meer dan 6 miljoen euro financiering op te halen.

In veel rurale gebieden in Oeganda maken mensen nog altijd gebruik van kerosine om hun huizen te verlichten. Dit is brandgevaarlijk en brengt gezondheids- en milieuproblemen met zich mee. De off-grid zonnepanelen vervangen de kerosine als bron van energie. Dat resulteert in een vermindering van meer dan 210.000 ton aan uitstoot van broeikasgassen. Naast deze positieve effecten op het milieu, heeft deze investering ook een grote sociale impact. Naar schatting zullen meer dan 70.000 Oegandese vrouwen betere toegang krijgen tot energie.

David ten Kroode, manager duurzame energie bij Oikocredit, licht toe: ‘SolarNow blijft groeien en we zijn er trots op dat we daar deel van uit kunnen maken. Ze bieden een breed scala zonne-energieproducten en –diensten aan. Dat doen ze vooral aan gemeenschappen waar een veilige en duurzame bron van energie vrijwel niet aanwezig is. En die strategie sluit perfect aan op Oikocredits missie: armoede verminderen door de toegang tot energie te verbeteren’.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Triple Solar zoekt:

Service Monteur

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6-B
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!