Solar Magazine - Nederlands getint SolarNow ontvangt 6 miljoen dollar financiering
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlands getint SolarNow ontvangt 6 miljoen dollar financiering
(foto: SolarNow)

Nederlands getint SolarNow ontvangt 6 miljoen dollar financiering

SolarNow heeft 6 miljoen dollar financiering verkregen. Het bedrijf, dat geleid wordt door de Nederlander Willem Nolen,heeft hiertoe een overeenkomst getekend met SunFunder, Oikocredit en responsAbility Investments.

Afgelopen kalenderjaar publiceerde Solar Magazine in de juni-editie nog een uitgebreid interview met SolarNow-directeur Willem Nolens en de Nederlandse ambassadeur in Uganda Alphons Hennekens over zakendoen in Afrika.

De financiering biedt SolarNow de mogelijkheid om bij vele duizenden huishoudens zonne-energiesystemen te installeren. De 6 miljoen dollar is ondergebracht in een financieringsfaciliteit waarbij ieder van de partijen 2 miljoen dollar heeft ingelegd.

Willem Nolens, chief executive officer van SolarNow, zegt: ‘We zijn verheugd om onze vruchtbare relatie met SunFunder voort te zetten. Tot nu toe hebben we ons volledig kunnen richten op onze groei en winstgevendheid, waardoor inmiddels meer dan 25.000 klanten worden bereikt. Dit nieuwe partnerschap stelt ons in staat om de vele marktkansen in Oost-Afrika te benutten, om miljoenen huishoudens van betaalbare energie te voorzien en 70 procent van Oeganda's off-grid-bevolking met zonne-energiesystemen te bereiken.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Sales Engineer

Fulltime (40 uur) - TT Vasumweg 170, 1033 SH Amsterdam
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!