Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell rondt bouw zonnepark Moerdijk af
(foto: Shell Moerdijk)

Shell rondt bouw zonnepark Moerdijk af

Shell heeft de bouwwerkzaamheden van zonnepark Moerdijk afgerond. Er zijn 76.000 zonnepanelen op 39 hectare geplaatst. Het zonnepark heeft een vermogen van 27 megawattpiek en produceert vanaf begin 2019 zonnestroom.

In slechts 35 dagen tijd werden de zonnepanelen geïnstalleerd. 'Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,' zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk. Het zonnepark is aangelegd op een stuk grond aan de noordwestelijke zijde van het Shell-terrein.

Shell New Energies ontwikkelt en beheert het zonnepark. Shell Moerdijk is het eerste project uit Roberto Jiménez’s portfolio waarbij de schep de grond al is in gegaan. Hij werkt bij Shell in Nederland als Business Development Manager voor Solar. 'Ik ben trots dat we dit project binnen een industrieel complex ontwikkelen. Deze omgeving biedt veel technische mogelijkheden. Als ingenieur vind ik dat leuk. We hebben de samenwerking geoptimaliseerd om de kosten te verlagen. Zo hebben we de behoefte aan beveiligingshekken verminderd en zijn we tot een overeenkomst gekomen om de diensten te delen tijdens de operationele fase. Daarnaast wordt de stroom opgewekt daar waar het verbruik plaatsvindt.'

Jaarlijks vanaf wordt er 25 gigawattuur aan zonnestroom geproduceerd. Bekijk de bouw van het zonnepark in onderstaande video.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Servicemonteur Zonnepanelen Installaties

Zon & Zo zoekt een Servicemonteur Zonnepanelen Installaties.
Fulltime • Alblasserdam
Statkraft zoekt:

Lead Business and Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!