logo
wvhj2023
(foto: Onze Clubkracht
(foto: Onze Clubkracht
5 december 2018

Subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs alsnog nagenoeg uitgeput

De subsidiepot van de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) voor het plaatsen van zonnepanelen en led-lampen is nu het kalenderjaar zijn einde nadert alsnog nagenoeg uitgeput.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kan men investeren in onder meer led-verlichting en zonnepanelen. Het subsidiebudget is afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De regeling valt wel onder de Kaderwet EZ-subsidies.

Per 28 november is er nog 100.000 euro van het totale budget van 7,9 miljoen euro over. In totaal heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) sinds 1 januari 862 aanvragen ontvangen. De meeste subsidieaanvragen kwamen in 2018 tot op heden binnen voor zonnepanelen voor, vervolgens voor led-sportverlichting en led-binnenverlichting. Waar de subsidiepot in eerdere jaren binnen enkele dagen tot weken uitgeput was, is dat in 2018 niet het geval.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat stelde afgelopen maand dat zonnepanelen ook na de invoering van de terugleversubsidie (red. ter vervanging van de salderingsregeling) rendabel blijven. Sportclubs uit Noord-Nederland trokken aan de bel vanwege de vervanging van de salderingsregeling. Door de invoering van de terugleversubsidie zouden zonnepanelen voor sportclubs niet meer rendabel zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten