Solar Magazine - Subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs alsnog nagenoeg uitgeput
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs alsnog nagenoeg uitgeput
(foto: Onze Clubkracht

Subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs alsnog nagenoeg uitgeput

De subsidiepot van de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) voor het plaatsen van zonnepanelen en led-lampen is nu het kalenderjaar zijn einde nadert alsnog nagenoeg uitgeput.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kan men investeren in onder meer led-verlichting en zonnepanelen. Het subsidiebudget is afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De regeling valt wel onder de Kaderwet EZ-subsidies.

Per 28 november is er nog 100.000 euro van het totale budget van 7,9 miljoen euro over. In totaal heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) sinds 1 januari 862 aanvragen ontvangen. De meeste subsidieaanvragen kwamen in 2018 tot op heden binnen voor zonnepanelen voor, vervolgens voor led-sportverlichting en led-binnenverlichting. Waar de subsidiepot in eerdere jaren binnen enkele dagen tot weken uitgeput was, is dat in 2018 niet het geval.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat stelde afgelopen maand dat zonnepanelen ook na de invoering van de terugleversubsidie (red. ter vervanging van de salderingsregeling) rendabel blijven. Sportclubs uit Noord-Nederland trokken aan de bel vanwege de vervanging van de salderingsregeling. Door de invoering van de terugleversubsidie zouden zonnepanelen voor sportclubs niet meer rendabel zijn.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Stage (online) marketing

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Sunprojects B.V. zoekt:

Tender Medewerker

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen, 1183 AG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!