Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energieopwek.nl: 2 keer zo veel zonne-energie door meer zonnepanelen en goede zomer

Energieopwek.nl: 2 keer zo veel zonne-energie door meer zonnepanelen en goede zomer

Er is bijna 2 keer zoveel zonne-energie opgewekt in de afgelopen 3 maanden, dan in juli tot en met september 2017. Dit blijkt uit cijfers van Energieopwek.nl. De toename kwam onder meer door de zonnige zomer.

De hoeveelheid zonne-energie steeg afgelopen kwartaal van 2,7 petajoule naar 4,9 petajoule. Dat kwam voor een groot deel door het forse aantal zonnepanelen dat in Nederland bijgeplaatst sinds vorig jaar. Met 4,9 petajoule kunnen circa 450.000 huishoudens het hele jaar van elektriciteit worden voorzien. De energie die met windmolens op land en op zee opgewekt werd, veranderde niet ten opzicht van vorig jaar zomer.

Sinds deze zomer is de website Energieopwek.nl aangepast en kan iedereen zien hoeveel energie er wordt opgewekt met andere duurzame energiebronnen in Nederland, zoals warmtepompen, bio-olie, biomassa, afvalverwerking, geothermie, waterkracht. De hoeveelheid elektriciteit die Nederland met waterkracht opwekt, is minimaal. Maar de elektriciteit en warmte die ons land produceert met het verbranden van groen restafval, zoals groente- en tuinafval, telt mee als duurzame energie. In totaal leverden alle andere bronnen bij elkaar 18,5 petajoule aan energie op in de zomer.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon&Co zoekt:

Verkoopadviseur Zonne-energie

Zon&Co zoekt een
32-38 uur per week • Amsterdam
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Installateur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Installateur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!