Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Afvalstortplaats ’t Rikkerink krijgt 39.000 zonnepanelen
(foto: Twence)

Afvalstortplaats ’t Rikkerink krijgt 39.000 zonnepanelen

Twence heeft het startschot gegeven voor de realisatie van een bovenafdichting op de voormalige stortplaats ’t Rikkerink in Ambt Delden. Hierdoor kunnen er straks 39.000 zonnepanelen geplaatst worden.

Onder de stortplaats bevindt zich een verontreinigde grondwaterbel. Deze wordt gevoed door hemelwater dat door de afvalberg sijpelt. Het -met vooral zouten- vervuilde water wordt vanuit deze grondwaterbel afgevoerd via sloten en beken. De verontreiniging brengt geen risico’s voor mensen of dieren met zich mee en er rust dan ook geen saneringsplicht op de locatie. Toch vindt Twence het wenselijk dat de verontreiniging op termijn verdwijnt.

Door het aanbrengen van een afdichtingslaag op de bovenzijde van ‘t Rikkerink wil Twence ervoor zorgen dat er geen hemelwater meer door de afvalberg kan sijpelen. Daardoor kan de grondwaterverontreiniging op den duur sterk verminderen en zullen ook sloten en beken in de omgeving schoner worden. Tegelijkertijd wordt de afdeklaag zo aangebracht, dat er in de toekomst eenvoudig zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Eind 2020, als de afdichtingsconstructie gereed is, kan worden begonnen met de aanleg van het zonnepark. Er worden ongeveer 39.000 zonnepanelen geplaatst, die elektriciteit leveren voor ongeveer 4.000 huishoudens.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Bosch & van Rijn zoekt:

Operationeel Directeur

Fulltime (40 uur) - 3533 JG Utrecht
KiesZon BV zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!