Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven en Agrifirm plaatsen 100.000 zonnepanelen op 69 boerendaken
(foto: GroenLeven)

GroenLeven en Agrifirm plaatsen 100.000 zonnepanelen op 69 boerendaken

GroenLeven gaat als onderdeel van het project AgrifirmZon 100.000 zonnepanelen plaatsen. In de eerste ronde van het zonnepanelenproject is voor 69 leden en klanten van Agrifirm SDE+-subsidie toegewezen.

GroenLeven en Agrifirm starten in februari onder de titel AgrifirmZon een samenwerking. Het programma moet leiden tot zonnepanelen op de daken van zoveel mogelijk van ondernemers van Agrifirm. Bij de coöperatie zijn zo’n 17.000 Nederlandse veehouders en telers aangesloten.

Met AgrifirmZon kunnen leden en klanten van Agrifirm zonnepanelen op hun daken plaatsen zonder te hoeven investeren. Ze verhuren hun dak aan GroenLeven, die daar zonnepanelen plaatst en ontvangen zelf een huurvergoeding per paneel.

De tweede inschrijvingsronde voor AgrifirmZon loopt nog tot 15 oktober 2018 en er hebben zich al meer dan 70 geïnteresseerden gemeld. Met de opgewekte groene stroom kan Agrifirm in de eigen energiebehoefte in Nederland voorzien. Rond de 300 tot 400 deelnemers met ieder 1.000 zonnepanelen (red. dus zo’n 400.000 panelen) zou voldoende zijn om het netto elektriciteitsverbruik van de Agrifirm-productielocaties in Nederland te vergroenen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Sungevity zoekt:

Technisch Manager Solar

Sungevity zoekt een Technisch Manager Solar
Fulltime • Amsterdam
Slim Opgewekt zoekt:

Senior projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Senior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!