Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon koopt 3 zonneparken van Powerfield
(foto: Powerfield)

Nuon koopt 3 zonneparken van Powerfield

Nuon heeft 3 zonneparken die in ontwikkeling zijn gekocht van PowerField. De overname betekent dat Nuon 2 zonneparken kan bouwen en een optie heeft op de koop van een derde project.

Deze optie wordt gelicht wanneer de vergunning onherroepelijk wordt. De locaties van de 3 betreffende zonneparken bevinden zich in Noord-Nederland, te weten: Coevorden (7 megawattpiek), Gasselternijveen (3,5 megawattpiek) en Dokkum (17 megawattpiek).

‘We zijn erg blij met deze overname. Voor Coevorden en Gasselternijveen zijn de SDE+subsidie en vergunning al verkregen. Dat betekent dat we ook vrij snel kunnen starten al met de aanleg van 2 zonneparken.’ ‘Wij hopen dat de netaansluiting voorspoedig verloopt en dat we dit jaar de eerste palen kunnen slaan’, legt Margit Deimel, Directeur grootschalige zonne-energie uit. ‘Het uiteindelijke doel is om volgend jaar de eerste kilowatturen op het net te gaan leveren.’

Het is overigens de tweede grote verkoop van zonneparken sinds Powerfield afgelopen mei door NRC Handelsblad beticht werd van grondspeculatie. Eerder bundelden Solarcentury en PowerField namelijk hun krachten voor de realisatie van het grootste zonnepark van Nederland, te weten zonnepark Vlagtwedde van 110 megawattpiek. Dat zonnepark moet in 2020 aan het net gekoppeld zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
ESTG zoekt:

Inside Sales medewerker Scandinavië

32-40 uur - Heteren, Poort van Midden Gelderland Oranje 9, 6666 LV
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!