Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
STEP-subsidie voor zonne-energie bij woningcorporaties volledig uitgeput
(foto: Actium Wonen)

STEP-subsidie voor zonne-energie bij woningcorporaties volledig uitgeput

Woningcorporaties en particuliere verhuurders kunnen geen subsidie meer aanvragen voor de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP). Het volledige budget is naar alle waarschijnlijkheid uitgeput.

In juni en juli 2018 ontving de Rijksdienst voor Ondernemend (RVO.nl) zo veel aanvragen dat het volledige budget naar verwachting zal verleend worden. Een aanvraag indienen heeft daarom volgens de organisatie geen zin meer. In totaal is 395 miljoen euro aan subsidie beschikbaar en is er voor 519 miljoen euro aangevraagd. Na het bereiken van dit subsidieplafond plaatst RVO.nl de aanvragen op een wachtlijst. Bij vrijval van subsidiegeld na vaststelling kan mogelijk een klein deel van de aanvragen op de wachtlijst alsnog toegekend worden.

Eind vorig jaar werd al bekend dat corporaties die willen investeren in duurzame energie kunnen in 2018 voor het laatst bij de STEP-regeling terechtkunnen. Het kan zijn dat men STEP-subsidie heeft ingediend, maar nog geen uitbetaling heeft ontvangen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelt deze subsidie 24 maanden na subsidieverlening vast. Dat wordt gedaan op basis van de verbeterde Energie-Index zoals opgenomen en afgemeld in de energielabeldatabase.

In het regeerakkoord wordt gesproken over een Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) met een heffingsvermindering verduurzaming. Dit is een uitbreiding van de al bestaande RVV en is daarmee ook de opvolger van de STEP. Het grote verschil tussen de STEP en de RVV is dat de STEP een subsidie is en de RVV een mindering op een heffing (red. een fiscale maatregel).

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Zonmaat zoekt:

Monteur zonnepanelen

Zonmaat zoekt een monteur zonnepanelen omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!