Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
STEP-subsidie voor zonne-energie bij woningcorporaties volledig uitgeput
(foto: Actium Wonen)

STEP-subsidie voor zonne-energie bij woningcorporaties volledig uitgeput

Woningcorporaties en particuliere verhuurders kunnen geen subsidie meer aanvragen voor de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP). Het volledige budget is naar alle waarschijnlijkheid uitgeput.

In juni en juli 2018 ontving de Rijksdienst voor Ondernemend (RVO.nl) zo veel aanvragen dat het volledige budget naar verwachting zal verleend worden. Een aanvraag indienen heeft daarom volgens de organisatie geen zin meer. In totaal is 395 miljoen euro aan subsidie beschikbaar en is er voor 519 miljoen euro aangevraagd. Na het bereiken van dit subsidieplafond plaatst RVO.nl de aanvragen op een wachtlijst. Bij vrijval van subsidiegeld na vaststelling kan mogelijk een klein deel van de aanvragen op de wachtlijst alsnog toegekend worden.

Eind vorig jaar werd al bekend dat corporaties die willen investeren in duurzame energie kunnen in 2018 voor het laatst bij de STEP-regeling terechtkunnen. Het kan zijn dat men STEP-subsidie heeft ingediend, maar nog geen uitbetaling heeft ontvangen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stelt deze subsidie 24 maanden na subsidieverlening vast. Dat wordt gedaan op basis van de verbeterde Energie-Index zoals opgenomen en afgemeld in de energielabeldatabase.

In het regeerakkoord wordt gesproken over een Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) met een heffingsvermindering verduurzaming. Dit is een uitbreiding van de al bestaande RVV en is daarmee ook de opvolger van de STEP. Het grote verschil tussen de STEP en de RVV is dat de STEP een subsidie is en de RVV een mindering op een heffing (red. een fiscale maatregel).

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Meewerk Stage IT

Zelfstroom biedt een Meewerk Stage IT aan
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Enphase zoekt:

Field Applications Engineer

Enphase is looking for a Field Applications Engineer.
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!