Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe stichting regelt AEEA-verantwoordelijkheid voor buitenlandse EPC-aannemers in Nederland
(foto: Astronergy)

Nieuwe stichting regelt AEEA-verantwoordelijkheid voor buitenlandse EPC-aannemers in Nederland

Buitenlandse leveranciers en EPC-aannemers in de die direct aan eindgebruikers zonnepanelen leveren, moeten in Nederland voldoen aan hun AEEA-verantwoordelijkheid. Een nieuwe stichting gaat dit mogelijk maken.

De stichting Solar Authorized Representative (SAR) maakt dat mogelijk. Dit is een zelfstandige zusterorganisatie van stichting Zonne-energie Recycling Nederland (ZRN). ZRN voert de verplichtingen van de AEEA-wetgeving uit voor Nederlandse producenten (red. fabrikanten en importeurs) van zonnepanelen en omvormers. Bijna 50 procent van de producenten die in het Nationaal Register WEEE staan, is inmiddels lid van ZRN.

Stichting SAR werkt operationeel volledig samen met ZRN. Dankzij stichting SAR kunnen leveranciers en EPC-aannemers die direct vanuit het buitenland opereren, nu via SAR helemaal aan hun AEEA-verplichtingen voldoen. De buitenlandse bedrijven hebben namelijk een gemachtigde in Nederland nodig, en kunnen nu SAR daarvoor inschakelen.

Het is volgens de initiatiefnemers belangrijk om de AEEA-verplichtingen goed te borgen, zeker nu er in Nederland steeds meer grote zonnepanelenparken komen waarvoor buitenlandse fabrikanten rechtstreeks de zonnepanelen en omvormers leveren. Zo zijn er volgens SAR buitenlandse EPC-aannemers die een project turn-key verkopen aan een exploitatiebedrijf van een Nederlands zonnepark. De buitenlandse fabrikanten en EPC-aannemers hebben dan zelf producentenverantwoordelijkheid in Nederland, omdat er geen Nederlandse tussenhandel is. Zij kunnen nu SAR machtigen om die producentenverantwoordelijkheid over te nemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Maintenance Manager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

AC/DC Engineer Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!