Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
6.000 zonnepanelen voor NMBS in Vlaams Vorst
(foto: Eneco)

6.000 zonnepanelen voor NMBS in Vlaams Vorst

Eneco heeft 6.000 zonnepanelen op de daken van het onderhoudsatelier van de NMBS in Vorst geplaatst. Het is de grootste zonnepaneleninstallatie van het Belgisch spoorwegbedrijf.

Met de zonnepanelen kan het atelier 1.574 megawattuur groene stroom per jaar produceren, vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van 430 gezinnen. De trein is nu al het zuinigste vervoermiddel, maar de NMBS wil nog meer vergroenen: tegen 2022 wil ze 7 procent minder energie verbruiken in de stations, bureaus en ateliers en 5 procent minder voor treinen. 

In het atelier in Vorst worden vooral hogesnelheidstreinen zoals de Thalys en de Eurostar onderhouden. Op momenten van de dag waarop de zonnepanelen meer energie produceren dan nodig voor de goede werking van het atelier, zal deze energie in het elektrisch treinnet gepompt worden. Zo zal de groene energie van Eneco bijvoorbeeld gebruikt worden om het station van Brussel Zuid te verlichten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Technisch Servicedesk medewerker

Slim Opgewekt zoekt een Technisch Servicedesk medewerker
Minimaal 24 uur • Arnhem
Solarcentury zoekt:

Projectontwikkelaar zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectontwikkelaar zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!