Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLeven start met bouw zonnepark Oranjepoort van 30 megawattpiek
(foto: GroenLeven)

GroenLeven start met bouw zonnepark Oranjepoort van 30 megawattpiek

Met de onthulling van het bouwbord is dor GroenLeven het startsein gegeven voor de aanleg van zonnepark Oranjepoort van 30 megawattpiek. Het zonnepark bestaat uit 88.000 zonnepanelen.

Het zonnepark is gelegen tussen industrieterreinen Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37. Het zal genoeg groene stroom opwekken voor zo’n 8.500 huishoudens. In het voorjaar van 2017 kreeg GroenLeven een vergunning van de gemeente voor de aanleg van het zonnepark.

De lokale Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen heeft het initiatief genomen voor het park en het wordt door GroenLeven ontwikkeld, uitsluitend in samenwerking met Nederlandse partners uit de regio. Zij verzorgen onder andere de grondwerkzaamheden, hekwerken, materialen, de totale bekabeling van het park, de aansluiting en de mankracht.

De inwoners van de omliggende dorpen Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht profiteren mee van het zonnepark. Zij hebben gezamenlijk energiecoöperatie ‘Nieuw Oranjepoort’ opgericht en GroenLeven heeft hen 0,5 megawattpiek geschonken. Dit past bij de visie van gemeente Emmen die is aangesloten bij het Interreg COBEN-project. COBEN heeft als doel om duurzame energieprojecten in Emmen zo te ontwikkelen, dat de opbrengsten zoveel mogelijk ten goede komen aan de omwonenden.

Ook wordt er met het lokale bedrijfsleven en onderwijs een Solar Innovation and Experience Center gerealiseerd. In dit onderzoekscentrum wordt gewerkt aan innovaties, onder andere op het gebied van zonne-energie, waterstofproductie, thermietechnieken en het gebruik van biobased materialen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Heerhugowaard

Zonmaat zoekt een Projectmanager Heerhugowaard
Fulltime • Heerhugowaard
Zelfstroom zoekt:

Medewerker Debiteurenbeheer B2C

Zelfstroom zoekt een medewerker Debiteurenbeheer B2C
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!