Solar Magazine - GroenLinks-motie over uitstellen wijzigingen zon-pv in SDE+-regeling 2018 afgewezen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GroenLinks-motie over uitstellen wijzigingen zon-pv in SDE+-regeling 2018 afgewezen
(foto: Rijksoverheid)

GroenLinks-motie over uitstellen wijzigingen zon-pv in SDE+-regeling 2018 afgewezen

De motie van GroenLinks over het uitstellen van de voor zon-pv nadelige wijzigingen in de SDE+-regeling is afgewezen. Diverse fracties stemden voor de motie, maar er werden onvoldoende stemmen gehaald.

In het Algemeen Overleg Klimaat leidden de wijzigingen rond zon-pv in de SDE+-regeling 2018 tot een behoorlijke discussie geleid tussen minister Wiebes en GroenLinks-kamerlid Tom van der Lee. Het kamerlid kondigde daarop aan een motie in te gaan dienen. Die motie verzocht de minister zijn maatregelen uit te stellen tot de najaarsronde om zo de zonne-energiesector meer tijd te geven zich voor te bereiden op de wijzigingen.

Tijdens de stemming over de motie in de Tweede Kamer stemden achtereenvolgens GroenLinks (14 zetels), SP (14 zetels), PvdA (9 zetels), Partij voor de Dieren (5 zetels), 50PLUS (4 zetels), SGP (3 zetels) en DENK (3 zetels) voor de motie. Dat was echter niet genoeg om de benodigde 76 stemmen te behalen; er werden 52 voorstemmen behaald.

Achtergrond
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft de Tweede Kamer in januari per brief geïnformeerd dat hij vooralsnog de SDE+-regeling voor zon-pv niet aanpast, ondanks een dringend beroep van marktpartijenDe Tweede Kamer vroeg Wiebes aandacht voor het onderscheid dat in deze regeling wordt gemaakt tussen de subsidiëring van hernieuwbare elektriciteit die wordt ingevoed op een elektriciteitsnet, en elektriciteit die wordt ingezet voor eigen verbruik. Dit onder meer naar aanleiding van een brandbrief van Holland Solar.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!