logo
wvhj2023
(foto: Tesla)
(foto: Tesla)
11 januari 2018

Tesla in Buffalo gestart met massaproductie zonnedakpannen

Tesla meldt in zijn fabriek in Buffalo nu dan echt gestart te zijn met de massaproductie van zijn zonnedakpannen. Waar eerder de celproductie al startte, is nu het gehele productieproces klaar.

Tesla realiseerde afgelopen zomer in Amerika de eerste pv-installatie met zijn zonnedakpannen. Daarbij maakte het bedrijf wel direct bekend dat de productiestart vertraging opliep.

Tesla startte in Amerika mei 2017 al met het aannemen van orders voor zijn zonnedakpannen. Daarbij werd aangekondigd dat de overzeese verkoop – waaronder in Nederland – in 2018 van start zou gaan. Tesla startte vervolgens afgelopen september in Buffalo wel al met het produceren van zonnecellen voor zijn zonnedakpannen. Als onderdeel hiervan kregen enkele tientallen Tesla-medewerkers de zonnedakpannen op hun eigen huis om een uitvoerige pilot van 6 maanden te kunnen doorlopen.

Nu de massaproductie in Buffalo officieel van start is gegaan, waarvoor volgens Tesla 500 medewerkers actief zijn, is ook de uitlevering aan de woningeigenaren van gestart die een aanbetaling van 1.000 dollar hebben gedaan. In Buffalo moet straks jaarlijks 1 gigawattpiek aan zonnecellen en zonnepanelen geproduceerd worden.

Overigens komt het zonnedakproduct in 4 varianten beschikbaar: textured, smooth, tuscan (golvende dakpannen) en slate.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten