Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla start productie zonnecellen: ‘Jaarcapaciteit van 2 gigawattpiek’
(foto: Tesla)

Tesla start productie zonnecellen: ‘Jaarcapaciteit van 2 gigawattpiek’

Tesla is in Buffalo gestart met het produceren van zonnecellen voor zijn zonnedakpannen. Tot op heden werden de zonnecellen op kleine schaal gemaakt in Fremont. In Buffalo start nu de massaproductie.

Het een en ander wordt gemeld door Bloomberg. JB Straubel, chief technology officer van Tesla, meldt tegenover het persbureau dat tegen eind 2017 het daadwerkelijke niveau van massaproductie bereikt wordt.

Enkele weken geleden werd bekend dat Tesla in Amerika de eerste pv-installatie met zijn zonnedakpannen gerealiseerd heeft, maar werd wel bekendgemaakt dat de massaproductie vertraging heeft opgelopen.

Tesla startte in Amerika afgelopen mei met het aannemen van orders voor zijn zonnedakpannen. Daarbij werd aangekondigd dat de overzeese verkoop – waaronder in Nederland –in 2018 van start zal gaan. Het product komt in 4 varianten beschikbaar.

Eind oktober kwam het nieuws over het gebouwgeïntegreerd zonne-energieproduct relatief onverwachts, te weten: een zonnedakpan. Meer dan dat de zonnepanelen volledig zijn geïntegreerd in de dakstructuur en er zijn 4 varianten: textured, smooth, tuscan (golvende dakpannen) en slate. In de maand mei werd verder gemeld dat de eerste zonnedakpannen in juni 2017 uitgeleverd en in de Amerikaanse staat Californië geïnstalleerd zouden worden.

Voor de productie in Buffalo wordt samengewerkt met Panasonic. Straubel meldt uiteindelijk in de fabriek 2 gigawattpiek aan zonnecellen per jaar te willen produceren. Dat is hoger dan het oorspronkelijke genoemde volume van 1 gigawattpiek in 2019. 

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Beter Duurzaam zoekt:

Projectleider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!