logo
wvhj2023
(foto: Tesla)
(foto: Tesla)
12 mei 2017

Tesla start verkoop zonnedakpannen, uitlevering Nederland gepland voor 2018

Tesla is in Amerika gestart met het aannemen van orders voor zijn zonnedakpannen. De overzeese verkoop – waaronder in Nederland – gaat in 2018 van start. Het product komt in 4 varianten beschikbaar.

Eind oktober kwam het nieuws over het gebouwgeïntegreerd zonne-energieproduct relatief onverwachts., te weten: een zonnedakpan. Meer dan dat de zonnepanelen volledig zijn geïntegreerd in de dakstructuur en 4 kleurstijlen (red. zie afbeelding) zouden krijgen werd destijds niet bekendgemaakt. De 4 varianten: textured, smooth, tuscan (golvende dakpannen) en slate komen in fases beschikbaar. De eerste 2 varianten zijn nu al verkrijgbaar, tuscan en slate komen volgend jaar op de markt.

Eerder meldde Tesla vanaf april orders te gaan aannemen voor de zonnedakpan. In april onthulde het bedrijf bovendien ook nog een ‘slank en onopvallend’ zonnepaneel.

Klanten die de zonnedakpannen nu bestellen moet 1000 dollar aanbetalen. Over de kosten van het ‘solar roof’ meldt Tesla dat het ‘minder gaat kosten dan een standaard dak’. Als voorbeeld wordt een standaard huis in Maryland genomen waar het zonnedak 52.000 dollar zou gaan kosten. Tesla rekent voor dat er na belastingvoordeel en de energieopbrengst in 30 jaar tijd 8.000 dollar verdiend wordt. Hierbij is ook de installatie van een Tesla Powerwall meegerekend.

De eerste zonnedakpannen zullen in juni 2017 uitgeleverd en in de Amerikaanse staat Californië geïnstalleerd worden. Tesla neemt daarbij zowel het verwijderen van het oude dak, de vergunningsaanvraag als de plaatsing van het nieuwe dak voor zijn rekening. Na opschaling van de productie zal volgend jaar in Europa de verkoop van start gaan. Vrijwel alle Europese landen worden genoemd, waaronder ook Nederland, België en Duitsland. Maar ook Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië worden genoemd als landen waar de zonnedakpan op de markt komt. Buiten Europa gaat het onder meer om China, Australië, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. Overigens meldt Tesla later dit jaar ook financieringsconstructies voor aankoop van Tesla’s solar roof te gaan aanbieden.

Onderstaande video toont testen waarin de zonnedakpan en 2 standaard dakpannen geraakt worden door hagelstenen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten