logo
wvhj2023
(foto: Tesla)
(foto: Tesla)
7 augustus 2017

Tesla levert eerste zonnedakpannen, massaproductie vertraagd tot eind 2017

Tesla heeft in Amerika de eerste pv-installatie met zijn zonnedakpannen gerealiseerd. Daarbij heeft het bedrijf wel bekendgemaakt dat de productiestart vertraging heeft opgelopen.

Tesla startte in Amerika afgelopen mei met het aannemen van orders voor zijn zonnedakpannen. Daarbij werd aangekondigd dat de overzeese verkoop – waaronder in Nederland –in 2018 van start zal gaan. Het product komt in 4 varianten beschikbaar.

Eind oktober kwam het nieuws over het gebouwgeïntegreerd zonne-energieproduct relatief onverwachts, te weten: een zonnedakpan. Meer dan dat de zonnepanelen volledig zijn geïntegreerd in de dakstructuur en er zijn 4 varianten: textured, smooth, tuscan (golvende dakpannen) en slate. In de maand mei werd verder gemeld dat de eerste zonnedakpannen in juni 2017 uitgeleverd en in de Amerikaanse staat Californië geïnstalleerd zouden worden.

De eerste installaties lopen daarmee redelijk op schema omdat in juli de eerste installaties geplaatst zijn.

Wel heeft Tesla aangekondigd dat de productiestart enigszins vertraagd is. In Fremont is het bedrijf weliswaar met pilotproductie gestart, maar de massaproductie in de Gigafactory 2 in Buffalo (red. in de staat New York) zal pas tegen het einde van het kalenderjaar van start gaan. Aanvankelijk zou de productie – waarbij Panasonic de zonnecellen deze zomer al zou moeten leveren – aan het einde van de zomer van start gaan. Dat traject is nu dus met circa een kwartaal vertraagd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten