Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Apeldoorn gaat design fietsenstalling met zonnepanelen plaatsen
(foto: Jan Halter)

Apeldoorn gaat design fietsenstalling met zonnepanelen plaatsen

Apeldoorn gaat de design fietsenstalling met geïntegreerde zonnepanelen van Jan Halter plaatsen. Afgelopen juni werd de rijwielstalling via een wedstrijd tot het beste idee voor Apeldoorn verkozen.

De gemeente Apeldoorn daagde ondernemers in een wedstrijd uit om met ideeën te komen om de gebouwen van de gemeente energiezuiniger te maken. De gemeenteraad heeft een potje geld beschikbaar gesteld om de meest innovatieve ideeën te ontwikkelen om zo het vastgoed van de gemeente duurzamer te maken. Het idee van Halter om een rijwielstalling te ontwikkelen met zonnepanelen, waarmee ook elektrische fietsen kunnen worden geladen, werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Voor het initiatief is er 50.000 euro beschikbaar gesteld.

Inmiddels is het ontwerp tot in detail uitgetekend en zijn toeleveranciers geselecteerd voor de uitvoering van het project. De gemeente zoekt op dit moment naar de meest geschikte locatie om het project te realiseren. De rijwielstalling, de materialen en de ook de zonnepanelen (red. niet de zonnecellen) worden volledig in Nederland geproduceerd. De gebogen staanders zijn in roestvast staal uitgevoerd. De zonnepanelen zijn in doorzichtig glas gegoten. Elke module – bestaande uit  1 paneel met staander – kan 2 fietsen stallen en heeft een laadpunt voor elektrische fietsen. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2017

De juni-editie van Solar Magazine bevat artikelen over:   NEN1010: installatiekwaliteit continu onder druk, roep om opleverkeuring Vlaamse energieminister Bart Tommelein 1 jaar op zijn post: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Customer support medewerker

Libra Energy zoekt een customer support medewerker.
Fulltime • Uitgeest
EigenEnergie.net zoekt:

AC Monteur (eerste monteur elektrotechnische installaties)

EigenEnergie.net zoekt een AC Monteur (eerste monteur elektrotechnische installaties).
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!