Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse solar fabrikant Solarus haalt 6,7 miljoen euro op
(foto: Solarus)

Nederlandse solar fabrikant Solarus haalt 6,7 miljoen euro op

Solarus, de in Venlo gevestigde ontwikkelaar en producent van hybride zonne-energiesystemen, heeft met succes een investeringsronde van 6,7 miljoen euro afgerond.

Met deze kapitaalinjectie kan het bedrijf zijn vleugels verder uitslaan. Tot de investeerders die in deze ronde instapten behoort het ForestEffect Fund, een impact fonds dat is gelieerd aan het Dutch Good Growth Fund van de Rijksoverheid.

Solarus kwam recentelijk nog in het nieuws door het winnen van de Stedin Erasmus  Energy Business Award 2017. Met orders van een grote internationale hotelketen, grote wooncomplexen en diverse productiebedrijven in binnen- en buitenland is Solarus bovendien bezig internationaal op te schalen.

Leen Zevenbergen, chief executive officer van Solarus, verwacht dat het bedrijf binnen 5 tot 7 jaar tijd een internationale omzet van 1 miljard euro (!) of meer kan bereiken. "We hebben veel tijd en energie gestoken in R&D, marktontwikkeling en de bouw van onze productiefaciliteiten. Dit jaar zijn we pas echt begonnen met verkoop en dat gaat goed. De hoge energieopbrengst per vierkante meter biedt veel voordeel, zeker wanneer je bedenkt dat een fors deel ervan in de vorm van warmte beschikbaar is. Dat is bruikbaar voor verwarming én koeling. In situaties met weinig (dak)ruimte zijn onze systemen een uitkomst om toch de benodigde zonne-energie te leveren. Doordat we ook een businessmodel hebben waarin lokale partners Solarus systemen in licentie gaan produceren kunnen we snel opschalen en grote volumes produceren. Voor de komende 2 jaar staan 5 assemblage fabrieken buiten Europa in de planning.’

Solarus telt momenteel 30 medewerkers met met vestigingen in Nederland, Zuid-Afrika, Zweden en India. 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Straightforward zoekt:

Senior Technisch Consultant Solar

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
kWh People zoekt:

Senior Projectmanager

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!