Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarus PowerCollector winnaar Stedin Erasmus Energy Business Award 2017
(foto: Solarus)

Solarus PowerCollector winnaar Stedin Erasmus Energy Business Award 2017

Op het jaarlijkse Erasmus Energy Forum, dat plaatsvond in Rotterdam, heeft de hybride PowerCollector van Solarus (red. gevestigd in Venlo) de Stedin Erasmus Energy Business Award 2017 gewonnen.

De award is bedoeld voor de persoon, organisatie of het bedrijf met het meest innovatieve concept of businessmodel op het gebied van duurzame energie.

Solarus – wiens zonne-energiesysteem een Zweedse uitvinding is – was een van de 3 finalisten op de shortlist, die werd samengesteld door een jury van energie-experts. bedrijfsleven. De Solarus PowerCollector is een hybride, fotovoltaïsch-thermische zonnecollector die zowel energie als warmte produceert. Het systeem kan zowel alleenstaand als aan het energienet worden aangesloten. Dankzij de spiegels op de collector functioneert het systeem in allerlei omstandigheden, ook met bewolkt weer. Volgens de jury van de Erasmus Energy Award zit de innovatie bij Solarus in de efficiency van het concept.

Het Erasmus Energy Forum wordt jaarlijks georganiseerd door het Erasmus Centre for Future Energy Business, onderdeel van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit (RSM). Het Forum heeft als doel om wetenschap, overheid en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen om zo de wegen naar een 100 procent CO2-neutrale toekomst te versnellen. 

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Papendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!