logo
wvhj2023
(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)
19 mei 2017

Plaatsing zonnepanelen op 15.000 woningen WoonFriesland van start

De plaatsing van zonnepanelen op 15.000 woningen van WoonFriesland door Wocozon is officieel van start gegaan. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van de woningcorporatie, plaatste symbolisch de eerste pv-panelen.

De zonnepanelen worden momenteel op 198 huurwoningen in Leeuwarden plaatst; de plaatsing hiervan werd afgelopen november al aangekondigd. WoonFriesland beoogt met de zonnepanelen een verlaging van de energielasten voor de huurders.

Het project betreft woningen in Huizum, waar inmiddels 2 van de 5 beoogde woonblokken zijn voorzien van zonnepanelen. In totaal gaat het om 888 zonnepanelen, waarmee per woning zelf stroom wordt opgewekt. WoonFriesland heeft de ambitie om de komende 10 jaar alle geschikte daken van haar huurwoningen van zonnepanelen te voorzien. Het gaat hierbij om 18 Friese gemeenten. De woningcorporatie verwacht op 15.000 woningen een zonnestroominstallatie te kunnen plaatsen zoals dit door de woningcorporatie afgelopen zomer al als ambitie werd uitgesproken. Mede door deze maatregel komt het totale woningbezit van WoonFriesland in 2021 gemiddeld ruim boven energielabel B uit.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten