Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Plaatsing zonnepanelen op 15.000 woningen WoonFriesland van start
(foto: Pixabay)

Plaatsing zonnepanelen op 15.000 woningen WoonFriesland van start

De plaatsing van zonnepanelen op 15.000 woningen van WoonFriesland door Wocozon is officieel van start gegaan. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van de woningcorporatie, plaatste symbolisch de eerste pv-panelen.

De zonnepanelen worden momenteel op 198 huurwoningen in Leeuwarden plaatst; de plaatsing hiervan werd afgelopen november al aangekondigd. WoonFriesland beoogt met de zonnepanelen een verlaging van de energielasten voor de huurders.

Het project betreft woningen in Huizum, waar inmiddels 2 van de 5 beoogde woonblokken zijn voorzien van zonnepanelen. In totaal gaat het om 888 zonnepanelen, waarmee per woning zelf stroom wordt opgewekt. WoonFriesland heeft de ambitie om de komende 10 jaar alle geschikte daken van haar huurwoningen van zonnepanelen te voorzien. Het gaat hierbij om 18 Friese gemeenten. De woningcorporatie verwacht op 15.000 woningen een zonnestroominstallatie te kunnen plaatsen zoals dit door de woningcorporatie afgelopen zomer al als ambitie werd uitgesproken. Mede door deze maatregel komt het totale woningbezit van WoonFriesland in 2021 gemiddeld ruim boven energielabel B uit.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Exasun B.V. zoekt:

Teamleider Productie

Fulltime (40 uur) - 2497GC, 122
Zelfstroom Montage zoekt:

Hoofdmonteur Zonnepanelen Dordrecht

Fulltime (40 uur) - 3356LD
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!