Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
WoonFriesland wil 15.000 woningen voorzien van zonnepanelen
(foto: WoonFriesland/Wocozon)

WoonFriesland wil 15.000 woningen voorzien van zonnepanelen

WoonFriesland wil 15.000 woningen te voorzien van zonnepanelen. De corporatie is hiertoe een samenwerking aangegaan met Wocozon.

Wocozon, een landelijke stichting zonder winstoogmerk, kwam vorig jaar nog in het nieuws met de plaatsing van zonnepanelen bij 2.700 huurwoningen.

Het nieuwe initiatief van WoonFriesland en Wocozon is besproken met de provincie Friesland, de gemeente Leeuwarden en Huurdervereniging de Bewonersraad Friesland; zij hebben allen positief gereageerd. De komende maanden worden de plannen verder concreet uitgewerkt. Vanaf dit najaar worden de huurders gefaseerd benaderd. Er zal in Leeuwarden worden gestart en later volgen de andere gemeentes.

Op dit moment heeft meer dan de helft van de woningen van WoonFriesland al een groen label, namelijk A, B of C. Slechts minder dan 10 procent heeft nog een label F of G. Met dit initiatief kunnen de deelnemende woningen minimaal 1 labelsprong maken. Voor de woningen die zonnepanelen krijgen geldt dat huurders niet hoeven te betalen voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom van hun eigen dak tegen een lager tarief. Hierdoor ontstaat een financieel voordeel van circa 100 euro per jaar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Sales Support / Binnendienst Sales

32-40 uur - Amsterdam
Zon & Zo Duurzame Oplossingen Nederland BV zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 2952CA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!