Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BAM Infra bouwt bipv-geluidsscherm bij N470 Pijnacker-Nootdorp
(foto: BAM Infra)

BAM Infra bouwt bipv-geluidsscherm bij N470 Pijnacker-Nootdorp

Bouwbedrijf BAM Infra start deze zomer met de bouw van een building integrated pv (bipv-)geluidsscherm langs de N470 in Pijnacker-Nootdorp. Het moet jaarlijks 30 megawattuur zonnestroom genereren.

Na de zomer worden langs de N470 in Pijnacker-Zuid de laatste woningen opgeleverd van de nieuwe wijk Keijzershof. Met het oog op optimaal wooncomfort laat de gemeente een 480 meter lang geluidsscherm plaatsen dat 2,5 meter boven het maaiveld uitsteekt. De markt werd via een aanbesteding op basis van ‘Best Value Procurement’ uitgedaagd om een duurzame oplossing te bedenken, die niet alleen de geluidsbelasting vermindert maar ook energie opwekt.

BAM Infra verwierf het design and construct-contract dankzij een goede onderbouwing van de geleverde prestaties en het borgen van risico’s. Volgens tendermanager Richard Veenstra is het scherm een unicum in de markt. ‘Geluidsschermen met zonnepanelen bestaan al langer, maar wij gaan zonnecellen in het glas integreren. In gevels en daken van gebouwen gebeurt dit al, maar bij geluidsschermen is het nooit eerder gedaan in Nederland.’

Om de zonnecellen te beschermen tegen opspringende steentjes van langsrijdende auto’s past BAM Infra extra dik glas toe van 8 millimeter aan de voor- en achterzijde van de zonnecellen. BAM Infra heeft verder een oplossing gevonden die een doorkijk biedt naar het achterliggende landschap. Na de oplevering heeft BAM Infra de verantwoordelijkheid om gedurende 10 jaar gemiddeld 30 megawattuur per jaar op te wekken. De oplevering van het scherm is gepland voor medio november 2017.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Solnet Group zoekt:

Project Engineer

32-40 uur - Amsterdam, 2023 ST, Mr. Treublaan 7
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!