Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla stopt met deur-tot-deurverkoop zonnepanelen
(foto: Tesla)

Tesla stopt met deur-tot-deurverkoop zonnepanelen

Tesla heeft verklaard dat dochterbedrijf SolarCity gaat stoppen met de deur-tot-deurverkoop van zonnepanelen. De relatief agressieve verkoop techniek zou volgens analisten ook niet meer passen bij de marktstatus.

De relatief volwassen Amerikaanse zonnepanelenmarkt vergt volgens de analisten een andere verkooptechniek. ‘We geloven dat deze beslissing de voorkeur van de meeste van onze potentiële klanten weerspiegelt’, laat een woordvoerder van Tesla weten.

Waar volgens marktanalisten deze keuze beter past bij het premiummerk Tesla – zoals eerder bekend werd, wordt de merknaam Solarcity dit jaar uitgefaseerd – is het voor Solarcity een volledige ommekeer. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren namelijk 1.000 colporteurs aan zich verbonden en groeide daardoor uit tot de grootste zonnepaneleninstallateur van het land. Overigens meldt Tesla dat de meeste verkopen plaatsvinden door referentie vanuit andere klanten, maar deur-tot-deurverkoop wel een significant aandeel heeft.

De 1.000 medewerkers op wie het betrekking heeft, krijgen een andere verkoopfunctie of kunnen solliciteren op een andere functie. Tesla is namelijk voornemens zijn retail en online verkoopkanalen fors uit te breiden, onder meer in Tesla-winkels. ‘Wij verwachten dat de verkoop hierdoor toe in plaats van af zal nemen’, aldus de Tesla-woordvoerder.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor AliusEnergy een Accountmanager Solar
Fulltime • Midden en Zuid Nederland
Solarcentury zoekt:

Projectengineer zonneprojecten

Solarcentury zoekt een projectengineer zonneprojecten
Fulltime • Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!