Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ProRail wil het grootste zonnedak van Nederland realiseren
(foto: ProRail)

ProRail wil het grootste zonnedak van Nederland realiseren

ProRail wil in 2030 haar eigen elektriciteitsverbruik zelf op wekken. Dit wil zij onder andere doen door alle (geschikte) stationsdaken, fietsenstallingen en perronoverkappingen te voorzien van zonnepanelen.

Verder denkt ProRail aan schermen langs het spoor die spoorgeluid weren en tegelijkertijd energie opwekken. Daarnaast onderzoekt het bedrijf ook of er innovaties zijn die het mogelijk maken tussen en naast het spoor energie op te wekken.

Op de recentelijk vernieuwde stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal en de VL-post in Utrecht liggen al zonnepanelen. De komende 10 jaar willen men dat dus flink uitbreiden. ProRail wil binnen 10 jaar het grootste zonnedak van Nederland hebben.

ProRail wil in 2030 volledig CO2-neutraal zijn. Dit doet zijn door energie te besparen en bijvoorbeeld het wagenpark te verduurzamen. Ook verbetert ze de komende jaren de jaarlijkse energie-efficiency met 2 procent. Dat doet we onder meer door de komende jaren led-verlichting op de stations aan te brengen. Daarnaast installeren men op stations een slim systeem dat ervoor zorgt dat op de meeste perrons de verlichting dimt als er geen reizigers zijn.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Groene Conversiespecialist (24 – 32 uur | per direct)

Parttime (24 uur) - 3454 PZ
kWh People zoekt:

Adviseur Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!