Solar Magazine - ISDE-regeling: in 1 maand 3,75 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers en hernieuwbare warmte
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-regeling: in 1 maand  3,75 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers en hernieuwbare warmte
(foto: HRSolar)

ISDE-regeling: in 1 maand 3,75 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers en hernieuwbare warmte

Tot en met 31 oktober is er voor 29,5 miljoen euro subsidie aangevraagd bij Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee is 42,5 procent van de 70 miljoen euro budget geclaimd.

Waar in de eerste 3 kwartalen van het kalenderjaar gemiddeld voor 3,22 miljoen euro per maand subsidie werd aangevraagd, is er in oktober 16 procent (3,75 miljoen euro) meer subsidie geclaimd. Dit gebeurde door 1.936 particulieren en bedrijven. Hierdoor zijn er nu in totaal 11.306 subsidieaanvragen binnengekomen, waarbij het om 7.069 apparaten voor zakelijke aanvragers gaat en 9.848 apparaten voor particulieren. In totaal is er zoals bekend voor 5 jaar een subsidiepot van 70 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Vorige maand werd al duidelijk dat zonneboilers tot op heden de minst populaire subsidiecategorie is bij particulieren, daar is in de maand oktober geen verandering in gekomen. Bij zakelijke aanvragers staan zonneboilers nog altijd op de derde plaats, net als bij particulieren zijn warmtepompen en biomassaketels het populairst.

Met ISDE-de regeling, waarvan minister Kamp eind december de criteria onthulde, hoopt minister Kamp los van de knelpunten die hij heeft gesignaleerd in zijn Warmtevisie de markt voor kleinschalige warmteopties op gang te brengen. De regeling geldt voor een periode van vijf jaar, met als doel dat deze installaties op de langere termijn zonder ondersteuning kunnen concurreren met fossiele alternatieven.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!