Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE-regeling: in 1 maand  3,75 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers en hernieuwbare warmte
(foto: HRSolar)

ISDE-regeling: in 1 maand 3,75 miljoen euro subsidie aangevraagd voor zonneboilers en hernieuwbare warmte

Tot en met 31 oktober is er voor 29,5 miljoen euro subsidie aangevraagd bij Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daarmee is 42,5 procent van de 70 miljoen euro budget geclaimd.

Waar in de eerste 3 kwartalen van het kalenderjaar gemiddeld voor 3,22 miljoen euro per maand subsidie werd aangevraagd, is er in oktober 16 procent (3,75 miljoen euro) meer subsidie geclaimd. Dit gebeurde door 1.936 particulieren en bedrijven. Hierdoor zijn er nu in totaal 11.306 subsidieaanvragen binnengekomen, waarbij het om 7.069 apparaten voor zakelijke aanvragers gaat en 9.848 apparaten voor particulieren. In totaal is er zoals bekend voor 5 jaar een subsidiepot van 70 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Vorige maand werd al duidelijk dat zonneboilers tot op heden de minst populaire subsidiecategorie is bij particulieren, daar is in de maand oktober geen verandering in gekomen. Bij zakelijke aanvragers staan zonneboilers nog altijd op de derde plaats, net als bij particulieren zijn warmtepompen en biomassaketels het populairst.

Met ISDE-de regeling, waarvan minister Kamp eind december de criteria onthulde, hoopt minister Kamp los van de knelpunten die hij heeft gesignaleerd in zijn Warmtevisie de markt voor kleinschalige warmteopties op gang te brengen. De regeling geldt voor een periode van vijf jaar, met als doel dat deze installaties op de langere termijn zonder ondersteuning kunnen concurreren met fossiele alternatieven.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Vestigingsmanager Sexbierum

Zonmaat zoekt een vestigingsmanager Sexbierum.
Fulltime • Sexbierum
Pure Energie zoekt:

Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL)

Pure Energie is per direct op zoek naar Locatieontwikkelaar Zon (zuid-NL).
Fulltime • Zuid-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!