Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ontheffing voor 5 nieuwe energie-experimenten met zonnepanelen en energieopslag
(foto: Daal Warries Architecten)

Ontheffing voor 5 nieuwe energie-experimenten met zonnepanelen en energieopslag

Coöperaties en verenigingen van eigenaren mogen met energie-experimenten afwijken van de Elektriciteitswet 1998. Voor 2016 melden zich hiervoor 5 partijen aan. De overheid honoreerde al hun aanvragen.

De partijen ontvingen eind november hun ontheffingen. De overheid biedt met de Experimenten elektriciteitswet de mogelijkheid voor energie-experimenten. Coöperaties en verenigingen van eigenaren konden tot 8 september aanvragen indienen voor zowel 'grote' experimenten als projectnetten. De 5 gehonoreerde projecten zijn:

  1. Coöperatieve Vereniging Schoonschip: een coöperatie in Amsterdam-Noord werkt aan de nummer één zelfvoorzienende drijvende gemeenschap van Europa. Het intelligente projectnet sluit 46 waterwoningen op elkaar aan. Het maakt gebruik van zonnepanelen, centraal aangestuurde warmtepompen en energieopslag.
  2. Energiecoöperatie Villa de Verademing: een Haagse coöperatie werkt aan een projectnet voor 12 koopappartementen in een te herontwikkelen buurthuis. Er komen pvt-zonnepanelen die stroom en warmte opwekken en een kleine windturbine. Het gebouw levert netto warmte en elektriciteit op.
  3. Coöperatieve vereniging De Windvogel: verschillende maatschappelijke, culturele en commerciële partijen werken samen in 'Kringloopgemeenschap Bodegraven-Reeuwijk'. Met een windturbine en zonnepanelen willen zij ruim 2.500 huishoudens en andere kleinverbruikers van elektriciteit voorzien.
  4. VvE Noordstraat 111 Tilburg: in een Tilburgs pand komen 3 appartementen. Het projectnet krijgt zonnepanelen en een zonnecollectorsysteem. Warmtebuffers, balansventilatie en hotfill van de vaatwassers en wasmachines zorgen voor een lagere aansluitwaarde en netbelasting dan standaard.
  5. VvE Aardehuizen Olst: in een groot experiment streven 23 aardewoningen en een gemeenschapshuis naar nulverbruik en een zo groot mogelijke autonomie. Zonnepanelen zorgen voor 100 procent dekking van het jaarverbruik. Ook werkt VvE Aardehuizen Olst aan accuopslag.
Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!