Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zwembad de Welle neemt 1.182 ‘gewone’ zonnepanelen en 256 pvt-zonnepanelen in gebruik
(foto: Triple Solar)

Zwembad de Welle neemt 1.182 ‘gewone’ zonnepanelen en 256 pvt-zonnepanelen in gebruik

Zwembad de Welle wekt sinds kort zijn eigen stroom en warmte op. Het dak is uitgerust met 1.182 ‘gewone’ zonnepanelen en 256 pvt-zonnepanelen. Deze laatste wekken zonnestroom en zonnewarmte op.

Koninklijke Damstra uit Driesum was verantwoordelijk voor het plaatsen van de 1.182 zonnepanelen van Trina Solar die uitgerust zijn met power optimizers van SolarEdge. Het systeem garandeert automatische uitschakeling van de gelijkstroom in geval van nood.  864 zonnepanelen zijn met een lichtgewichtsysteem op het dak bevestigd. De andere 318 panelen zijn in een veldconstructie geplaatst.

Naast de zonnepanelen die elektriciteit opwekken, zijn er op het dak van het 50-meter wedstrijdbad Triple Solar pvt-zonnepanelen geplaatst. Deze panelen wekken zoals gezegd elektriciteit op én warmte. Hiermee wordt op de grootste energiecomponent van het zwembad, gas, bespaard. De CO2 besparing per vierkante meter is volgens de betrokkenen met de Triple Solar-panelen 4 keer zo groot als met gewone zonnepanelen. De panelen worden gebruikt als bron voor een 60 kilowatt NIBE warmtepomp. Als de zon schijnt werken de panelen als zonneboiler en ’s nachts als bron voor de warmtepomp.

Jaarlijks zal het zwembad door het gebruik van dit energiezuinige systeem circa 60.000 kubieke meter gas besparen en 350.000 kilowattuur opwekken aan elektriciteit. Daarnaast bespaart zwembad de Welle circa 235.000 ton CO2.  

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Zon & Zo zoekt:

Werkvoorbereider E

Zon & Zo zoekt een Werkvoorbereider E
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!