Solar Magazine - ‘10 procent subsidieaanvragen ISDE-regeling voor zonneboilers’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘10 procent subsidieaanvragen ISDE-regeling voor zonneboilers’
(foto: Itho Daalderop)

‘10 procent subsidieaanvragen ISDE-regeling voor zonneboilers’

Ruim 10 procent van de aanvragen voor de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) betreft zonneboilers. Dit blijkt uit navraag van de redactie van Solar Magazine over de resultaten tot en met april.

Voor de eerste 4 maanden van het jaar werden er voor de ISDE-regeling 4.495 aanvragen gedaan voor een budget van 12,6 miljoen euro. Hiervan is inmiddels 6,3 miljoen euro budget gecommitteerd, oftewel subsidie verleend en vastgesteld. Ruim 85 procent van de aanvragen werd tot en met eind april door particulieren gedaan, te weten 3.858 stuks. In totaal vroegen 637 bedrijven een subsidie aan. Daarmee werd er tot en met eind april op 12,6 miljoen euro subsidiebudget beslag gelegd.

Ruim 10 procent van de aanvragen binnen de ISDE-regeling heeft dus betrekking op zonneboilers. Opvallend is dat het percentage aanvragen voor zonnewarmte aanzienlijk hoger is bij bedrijven – 104 aanvragen, goed voor ruim 16 procent – dan bij particulieren – 370 aanvragen, goed voor ruim 9 procent. Vooralsnog zijn het pelletkachels met in totaal 2.576 particuliere en 98 zakelijke aanvragen, goed voor bijna 60 procent van de subsidieaanvragen. Warmtepompen (799 particuliere en 288 zakelijke aanvragen) zijn met 24 procent een goede tweede.

Met de regeling, waarvan minister Kamp eind december de criteria onthulde, hoopt minister Kamp los van de knelpunten die hij heeft gesignaleerd in zijn Warmtevisie de markt voor kleinschalige warmteopties op gang te brengen. De regeling geldt voor een periode van vijf jaar, met als doel dat deze installaties op de langere termijn zonder ondersteuning kunnen concurreren met fossiele alternatieven.

Lees hier het volledige artikel ‘Postcode-, ISDE- en EDS-regeling als grondleggers van recordjaar?’ in de juni 2016-editie van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Duurzame Technieken

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!