Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU start hernieuwd onderzoek naar dumping van zonnepanelen uit China, importheffingen blijven van kracht

EU start hernieuwd onderzoek naar dumping van zonnepanelen uit China, importheffingen blijven van kracht

De Europese Commissie (EC) heeft besloten een hernieuwd antidumping- en antisubsidie-onderzoek in te stellen naar zonnecellen en zonnepanelen uit China. Daardoor blijven de importheffingen van kracht.

De twee onderzoeken moeten volgens de EC duidelijk maken of het opheffen van de antidumping- en antisubsidiemaatregelen zal leiden tot ‘een voortzetting of herhaling van de schade aan de Europese solar industrie’ die door de Chinese solar industrie veroorzaakt is. Door de hernieuwde onderzoeken blijven de importheffingen van kracht, te weten maximaal 15 maanden wat tevens de maximum onderzoeksduur is.

Bovendien is de Europese Commissie een derde onderzoek gestart; naar de vraag of Chinese zonnecellen onderdeel moeten blijven van de huidige Europese maatregelen. Dit onderzoek kan  eveneens 15 maanden duren.

Hiermee gaat het importheffingendossier – lees de volledige chronologie en alle ins en outs in het Solar Magazine importheffingendossier – een nieuwe fase in. De hernieuwde onderzoeken komen voort uit een aanvraag hiertoe van EU ProSun in september jongstleden.

SAFE, de Duitse organisatie die zich tegen de importheffingen keert, is van mening dat 'de EU een belangrijkste kans heeft gemist om zonne-energie nieuw elan te geven'. 'Europa dreigt de aansluiting op de wereldmarkt te verliezen. Hier leidt niet alleen de industrie, maar ook de consument onder', aldus Holger Krawinkel van SAFE.

China heeft de EU direct na de aankondiging van de verlenging van de importheffingen opgeroepen de maatregelen zo snel mogelijk te schrappen. Het Chinese ministerie van Handel stelt in een persverklaring dat het belang van zowel Europa als China geschaad wordt. Het schrappen van de importheffingen zou de economische banden tussen beide landen volgens China fors verbeteren.

Lees alles over de importheffingen in het importheffingendossier van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Zonnepanelen Installateur / Dakspecialist

Plus- en minpunten + Je staat samen met je collega op het dak en raakt perfect op elkaar ingespeeld met de montage van haken, rails en zonnepanelen. + Jullie zijn samen verantwoordelijk voor 1 à maximaal 2 installaties bij onze...
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Coolblue zoekt:

Teamleider Zonnepanelen Advies

Plus- en minpunten + Je weet alles van adviserende verkoop en brengt die kennis over aan je teamleden. + Je staat altijd klaar om bij te springen bij het helpen van een klant. + Je zorgt er voor dat werkprocessen zo goed mogelijk verlopen....
Fulltime (40 uur) - Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!