Laan van Chartroise 166B | Hekkehorst 32
3552EZ Utrecht (Nederland) 7207BN Zutphen (Nederland)
Contact: Wattkraft Solar Benelux
Telefoon: +31(0)30 227 0526

Wattkraft

Wattkraft is de grootste importeur van Huawei omvormers in Europa en beschikt over een lokaal kantoor in Utrecht (Papendorp). Wij werken samen met preferred channel partners voor snelle levering van de 1-fase en de 3-fase productlijn. Onze engineers vormen een partner voor ontwikkelaars en EPC bedrijven om tot de beste oplossing te komen voor o.a. grootschalige PV-systemen en zonneparken.

Wattkraft:

 • Beschikt over jarenlange kennis & kunde
 • Is neutrale partner en bouwt/ontwikkelt geen PV-systemen
 • Spreekt Nederlands, Vlaams, Frans, Engels, Spaans en Duits
 • Houdt een permanente voorraad >70 MW
 • Werkt intensief samen met channel partners

Maar liefst één derde van de wereldbevolking communiceert met Huawei apparatuur. Huawei geeft zekerheid voor nu en in de toekomst!

Huawei is de grootste 3-fase omvormer fabrikant ter wereld en biedt unieke oplossingen voor de residentiele markt en grootschalige systemen. Huawei is ideaal voor dakgebonden projecten, omdat de omvormers uitgerust zijn met meerdere MPPT trackers (4). Er worden steeds meer en grotere PV parken gebouwd in Europa, Huawei heeft niet stilgestaan en heeft speciaal een 1.500 V omvormer ontwikkelt, zodoende de strings langer gemaakt kunnen worden.

1-fase nu leverbaar!
De SUN2000L1 1-fase smart energy centers zijn standaard voorzien van vlamboogdetectie en beschikken over een nieuw type optimizer voor panelen tot 450 Watt-Piek. Bovendien is de productlijn uitgebreid met een 6 kW uitvoering. De aanduiding smart energy center duidt onder meer op het feit dat er geen extra hardware meer nodig is om de optimizer uit te lezen. Dankzij de intelligente chips, afkomstig uit de smartphone divisie van Huawei, worden de optimizers binnen een minuut op het dak gevonden, een oefening die voorheen zomaar twintig minuten in beslag nam. De nieuwe 1-fase omvormers zijn standaard voorzien van vlamboogdetectie.

Het feit dat de omvormer kan communiceren via WLAN, ethernet of zelfs 4G is misschien nog wel het allergrootste voordeel van de nieuwe generatie. Ook is het mogelijk om er extra meetapparatuur op aan te sluiten, om een compleet inzicht te krijgen van opwekking en verbruik. Met de komst van de SUN2000L1 1-fase smart energy centers zijn de SUN2000L0 omvormers end of life en worden niet meer verkocht.

De SUN2000L1 1-fase smart energy centers zijn allemaal standaard battery-ready uitgevoerd. Dat wil zeggen dat ze straks optimaal samenwerken met een eventuele accuopslag.

Voor alle situaties een oplossing met de nieuwe 1-fase van Huawei Solar:

 • Voorzien van overspanningsbeveiliging
 • Incl. Vlamboogdetectie
 • WLAN, ethernet of zelfs 4G
 • Optioneel: partieel / geheel met optimizers
 • 1-fase: SUN2000-2-6KTL
 • Battery ready


Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Wind en Zon

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Projectontwikkelaar Zon op Land

Fulltime (40 uur) - Landelijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!