Viridian Solar BV | Van Bylandtachterstraat 24, unit 6
Viridian Solar EU-distributiecentrum | Nijverheidsstraat 3
5046 MB | 7261 AK Tilburg | Ruurlo (Nederland)
Contact: Mark Poutsma (+31 6 1558 3644) | Benno Klein Goldewijk​
Telefoon: +31 (0)573 454 200

Viridian Solar

Viridian Solar ClearlineFusion, een beproefd systeem voor volledige dakintegratie van solar PV

Viridian Solar is een producent van kwalitatief en esthetisch hoogwaardige zonnepanelen voor volledige dakintegratie in hellende daken tussen de 20° en 60° (zgn. indakzonnepanelen). Een toonaangevend product van Viridian Solar is ClearlineFusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV.

Een toenemend aantal bouwbedrijven, vastgoedontwikkelaars en installateurs gebruikt het Viridian Solar ClearlineFusion indakzonnepanelensysteem voor dakintegratie van photovoltaïsche zonne-energie (PV) als alternatief voor de plastic tray-systemen die tot nu toe veelal werden toegepast. Met Viridian Solar ClearlineFusion zijn er geen extra panlatten, plastic bakken, EPDM-onderlagen, folies, uiteenlopende fabrikanten voor de diverse onderdelen en aparte gootstukken benodigd. Bovendien is Viridian Solar ClearlineFusion veel makkelijker te verwerken omdat er veel minder losse onderdelen zijn. De installatietijd is vele malen sneller en Viridian Solar ClearlineFusion ziet er bovendien fantastisch uit. Viridian Solar ClearlineFusion heeft ook het beste resultaat inzake windbelasting (5.300 Pa) zonder extra bevestigingsmateriaal te hoeven toepassen. Tevens hebben de Fusion-gootstukken en pakketten allemaal kleurcodes, waardoor verwerking van het product sterk is vereenvoudigd.

Bovendien beschikt ClearlineFusion als enige indakzonnepanelensysteem over alle Europese brandveiligheidscertificaten inzake vuur/vlamverspreiding, t.w. BRoof T1 t/m T4. Deze zijn allemaal met het topresultaat AA-rating behaald.

Waarom Viridian Solar ClearlineFusion?

  • Economisch: de prijs is vergelijkbaar met opdak PV systemen van A+ kwaliteit.
  • Poly en Mono Viridian Solar Clearline PV16-indakzonnepanelen (280Wp [White en Black-versie], 300Wp en 320 Wp met PERC-technologie).
  • Portret- en landschapsgerichte configuraties mogelijk.
  • Compact: de afstand tussen de horizontale rijen is slechts 5mm. Tussen de verticale kolommen is de afstand slechts 30 mm.
  • Snel: installatietijden van minder dan 1 uur per kWp zijn gemakkelijk haalbaar. De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat panelen eenvoudig aan elkaar kunnen worden geschoven om een weerbestendige en veilige bevestiging te creëren.
  • ‘Strak’ aanzicht: niet zichtbare klemmen zorgen voor een optimale esthetiek.
  • Eenvoudig: Viridian Solar ClearlineFusion beschikt over uitzonderlijke brandprestaties, windweerstand en weerbestendigheid zonder extra benodigde afdekkingen, plakrollen of brandwerende materialen. Alles dat benodigd is bevindt zich namelijk in de pakketten.
  • Robuust: gecertificeerde windweerstand is meer dan vier keer hoger dan van concurrerende producten.
  • Universeel: kan worden toegepast in alle veelgebruikte dakpannen, leien en rieten kappen.

Viridian Solar ondersteunt in de ontwerpfase (in casu het aanleveren van optimale configuratie-ontwerpen dan wel het controleren op mogelijke 'clashes' van reeds bestaande ontwerpen), verzorgt de levering van de gewenste Viridian Solar ClearlineFusion-configuraties en de begeleiding van de installerende partijen d.m.v. grondige installatietrainingen on-site of incompany. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid een trainingssessie te volgen in het Viridian Solar Experience Centre gelegen naast het Viridian Solar EU-distributiecentrum te Ruurlo.


Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
kWh People zoekt:

General Manager O&M PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!