logo
wvhj2023
bedrijf-logo-trina-solar
Birkenweg 4 8304 Wallisellen (Zwitserland)
Fabrikant

Trina Solar

Als een wereldwijd toonaangevende leverancier van PV-modules en slimme energieoplossingen, levert Trina Solar PV-producten, -toepassingen en -diensten om wereldwijde duurzame ontwikkeling te bevorderen. Door constante innovatie blijft Trina Solar de PV-industrie vooruit helpen door een grotere grid parity van PV-vermogen te creëren en hernieuwbare energie populair te maken. Trina's missie is om de wereldwijde ontwikkeling van hernieuwbare energie over de hele wereld te stimuleren ten behoeve van de hele mensheid.

Het bedrijf - opgericht in 1997 - houdt zich bezig met R&D, productie en verkoop van PV-producten; PV-projectontwikkeling; ontwikkeling en verkoop van slimme micro-grid en multi-energie complementaire systemen, evenals exploitatie van een energiecloudplatform.

Per 30 juni 2021 had Trina Solar wereldwijd meer dan 80 gigawattpiek (GW) aan zonnepanelen geleverd. Trina's downstream-activiteiten omvatten projectontwikkeling, financiering, ontwerp, constructie, exploitatie en beheer van PV en one-stop-systeemintegratieoplossingen voor klanten. Trina Solar heeft wereldwijd meer dan 5,5 GW aan zonne-energiecentrales op het stroomnet aangesloten.

Europa is een belangrijke regio voor Trina Solar, met lokale activiteiten die zich over meer dan 15 jaar uitstrekken. Het bedrijf kan bogen op een sterk, ervaren en zeer bekwaam regionaal team, dicht bij de klant gevestigd in alle Europese markten. Dankzij onze regionale expertise en marktkennis zijn we in staat om op maat gemaakte zonne-energieproducten te creëren – ontworpen in Europa, voor Europa.

Sinds juni 2020 is Trina Solar op genoteerd de STAR Market van de Shanghai Stock Exchange.

Meest gelezen

Nu in Het Tijdschrift

nu-in-magazine-cover
Mei 2024

De mei 2024-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe toekomst van de salderingsregeling, flexibele exportlimieten voor pv-systemen, de steeds langere garanties op zonnepanelen, de grootschalige introductie van perovskietzonnepanelen en de rol van zonne-energie in de Vlaamse verkiezingen.

Bekijk alle magazines