Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Industriepark Kleefse Waard tevreden over event The Future of Solar

Industriepark Kleefse Waard tevreden over event The Future of Solar

Vlotte Pecha Kucha’s, boeiende lezingen, inspirerende innovaties en een zeer goede sfeer.

Het vierde Green Industry Event was volgens de organisatie een groot succes. Het event georganiseerd door de Gemeente Arnhem, Stichting kiEMT en Industriepark Kleefse Waard (IPKW), ging ditmaal over de toekomst van zonne-energie. Hetthema werd vanuit verschillende invalshoeken belicht en er waren op de eventlocatie – een voormalige productiehal op IPKW – diverse innovaties te zien op het gebied van zonne-energie.

Pecha Kucha’s De ongeveer 230 bezoekers kregen eerst twee Pecha Kucha’s voorgeschoteld; een presentatievorm waarbij twintig slides met voornamelijk beelden worden gebruikt. Elke slide staat slechts twintig seconden in beeld, waardoor de spreker genoodzaakt is de vaart in de presentatie te houden. Geen gemakkelijke opgave, maar Wilma Berends en Friso Huizinga sloegen zich er met succes doorheen.
Berends nam de aanwezigen – bij deze twee presentaties nog staand bij de bar – mee in het verhaal van Project A15, een project dat het gebruik van elektrische (deel)auto’s die op lokaal opgewekte groen stroom rijden stimuleert. Friso Huizinga van Qing Groep vertelde over hun Nanosol-project, waarin een nieuwe generatie folie voor thermische zonnepanelen wordt ontwikkeld.
Lezingen Na een kort gesprek met IPKW-directeur Bart Schoonderbeek leidde dagvoorzitter Raymond Reesink van Mannen met plannen het volledige gezelschap naar het zitgedeelte in het midden van de ruimte. Daar vertelde wethouder Michiel van Wessem op het grote podium over de duurzame visie van de Gemeente Arnhem en enthousiasmeerde solar expert Gert Jan Jongerden het publiek met een blik op de toekomst van zonne-energie. Rombout Swanborn, Arnhems Ondernemer van het Jaar en eigenaar van zes milieutechnologische bedrijven, nam de microfoon vervolgens over en vertelde over het tweede leven van flexibele zonnepanelen. Swanborn is eigenaar van de zonnecelfoliefabriek HyET Solar.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!