Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kunstzinnig solar ontwerp Volvo Plug-in Hybrid

Kunstzinnig solar ontwerp Volvo Plug-in Hybrid

Voor Italiaanse designwedstrijd “Switch to Pure Volvo” werd deelnemers opgeroepen een zonne-energie systeem te tekenen dat in alle opzichten aansluit bij de semi-elektrische Volvo V60 Plug-In Hybrid.

Het moest een tijdelijk paviljoen worden, waaronder de V60 zal worden getoond – en geladen – op beurzen en presentaties in de open lucht.

Synthesis Design + Architecture’s (SDA) kwam met een design van gevleugelde zonnepanelen. Het 'zeil' van deze 'Pure Tension Pavilion' zal bestaan uit polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE) met geïntegreerde fotovoltaïsche panelen. Koolstofvezel stangen houden het paviljoen staande. Het paviljoen is bovendien in te klappen tot een handzaam pakketje dat in de kofferbak past. Naast een eyecatcher op evenementen zou het kunstige paviljoen ook een ideale accessoire zijn voor avontuurlijke automobilisten die zich in gebieden begeven waar er weinig tot geen laadpalen zijn. Het is dan een kwestie van stoppen en de ‘tent’ opzetten. Terwijl de baasjes aan het lunchen zijn wordt de accu opgeladen.

Er wordt nog gewerkt aan de realisatie van het Pure Tension Pavilion, voor het eerst te zien op 15 december aanstaande in Rome.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!