Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Prinsjesdag en Miljoenennota: duidelijkheid over SDE+ 2016 volgt later, korting energiebelasting postcoderoos stijgt

Prinsjesdag en Miljoenennota: duidelijkheid over SDE+ 2016 volgt later, korting energiebelasting postcoderoos stijgt

In tegenstelling tot wat sommigen hoopten is er bij de presentatie van de miljoenennota geen duidelijkheid gekomen over de hoogte van het SDE+-budget voor 2016. Wel is bekend dat de postcoderoos verbeterd wordt.

'Voor 2016 is voor de tender wind op zee een verplichtingenbedrag van 5 miljard euro opgenomen. Daarnaast zal in het najaar van 2015 de Tweede Kamer worden geïnformeerd over het bedrag dat voor de reguliere SDE+ in 2016 gepubliceerd zal worden', valt er in de begroting van het verantwoordelijke ministerie van Economische Zaken als onderdeel van de Miljoennota te lezen. De SDE+ 2015 heeft één budget van 3,5 miljard euro voor alle categorieën, maar vooralsnog lijkt zonne-energie dit jaar geen hoge ogen te gooien doordat veel van de subsidie naar windenergie en biomassa gaat.

Wel is met de presentatie van de Miljoenennota bekend geworden dat de regeling voor het lokaal opwekken van energie in 2016 wordt verruimd. De korting op de energiebelasting - beter bekend als de postcoderoosregeling - die voor deze regeling geldt, stijgt van 7,5 cent per kilowattuur naar 9,0 cent per kilowattuur in 2016.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectleider PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Technisch Projectleider PV-installaties
Fulltime • Kampen
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!